Uraganë, lëkundje, ISIS, Kim Jong-un: Kjo është epoka e ankthit

Uraganë, lëkundje, ISIS, Kim Jong-un: Kjo është epoka e ankthit

358
0

Dikush në Amerikë tani flet për ndëshkim hyjnor dhe për fundin e botës. Amerika e Trumpit, më e ndarë se kurrë, gjysma kritike ndaj një presidenti që u heq pluhurin edhe fantazmave të nazizmit, dhe gjysma një shoqëri gjithmonë e më e përzierë, është në prag të krizës nervore? “Frika ka qenë gjithmonë instrument i politikës”, thotë John. Në të djathtë përmenden terroristët islamikë dhe pushtimet e imigrantëve. Në të majtë Vëllai i Madh dhe ndryshimet klimatike. Psikologët e dinë prej kohësh: frika lidhet me emocionet që nxit dhe jo probabilitetin që diçka të ndodhë vërtetë”