SHBA dhe Rusia arrijnë marrëveshje për armëpushim në Siri

SHBA dhe Rusia arrijnë marrëveshje për armëpushim në Siri

136
0

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Rusia dhe vendet e tjera të rajonit, kanë arritur një marrëveshje për armëpushim në Sirinë jugperëndimore, një nga zonat e luftës gjashtë-vjeçare. Sekretari amerikan, Rex Tillerson pritet të jap detaje më shumë rreth kësaj marrëveshje më vonë. “Ende ka shumë punë për të bërë”, tha zyrtari amerikan. Tillerson tha se SHBA ishte e përgatitur për të diskutuar përpjekjet e përbashkëta me Rusinë për të stabilizuar situatën në Siri, duke epërfshirë edhe armëpushimin. Sekretari amerikan ishte prezent në takimin ndërmjet presidentit Trump dhe Putinit, i cili përfundoi më herët.

loading...