Borrell kritikon Rusinë për largimin nga marrëveshja e grurit me Ukrainën

Borrell kritikon Rusinë për largimin nga marrëveshja e grurit me Ukrainën

84
0

Kryediplomati i Bashkimit Evropian, Josep Borrell, ka kritikuar Rusinë për tërheqjen nga marrëveshja ndërkombëtare që lejon eksportin e grurit nga Ukraina e shkatërruar nga lufta.

“Më duhet të fajësoj Rusinë për këtë vendim”, tha Borrell, duke e përshkruar masën si “plotësisht të pajustifikuar” në periferi të një samiti të BE-së me liderë nga Karaibet dhe Amerika Latine.

“Kjo është diçka shumë serioze që do të krijojë shumë probleme për shumë njerëz në mbarë botën,” tha ai.

Shefi i politikës së jashtme të BE-së hodhi poshtë gjithashtu pretendimet e përsëritura ruse se ”sanksionet e BE-së pengojnë eksportet bujqësore ruse si “të pakuptimta”.