Qyteti nëntokësor, do të habiteni sa mijëra njerëz jetojnë në të (Video)

Qyteti nëntokësor, do të habiteni sa mijëra njerëz jetojnë në të (Video)

402
0

Në sipërfaqe, vendi duket i gjithi shkretëtirë. Me vetëm disa hotele, dhe një fushë golfi, vendi duket sikur është një qytet i braktisur. Në fakt, rreth 3,500 njerëz jetojnë atje. 60% e tyre jetojnë nën tokë, me shtëpitë e ndërtuara nëpër shpella. Në ato shpella ka lokale, shtëpi, biblioteka, madje edhe markete, muze e kishë. Ky vend ndodhet në Australi, një ndër vendet e rralla në botë me jetesë nën tokë.

Shikoni videon.