Gerta Meta: Numërimi dhe votimi elektronik, KQZ tu vendos kufirin te “thana’...

Gerta Meta: Numërimi dhe votimi elektronik, KQZ tu vendos kufirin te “thana’ partive politike

93
0

Drejtoresha Ekzekutive e Shoqatës për Kulturë Demokratike, Gerta Meta ka reaguar lidhur me vendimin e Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve, e cila vendosi të shtyjë vendimin për përcaktimin e zonës pilot për votimin dhe numërimin elektronik.

Reagimi i plotë

KQZ sapo  vendosi serish shtyrjen per vendimin se cila do kete zona pilot per votimin dhe numerimin elektronik

Partite politike nuk po japin dakortesine tyre per zonen pilot ne implementimin e teknologjise per votim E numerim elektronik

KQZ dihet ti ver kufirin te thana Partive Politike Qe te respektojne Kodin Zgjedhor  dhe te mbeshtesin zbatimin e teknologjise sipas ligjit.  Edhe 2 muaj mbahen zgjedhjet Partite poltike bejne gallate dhe nuk

Vendosin dot as per zonen pilot ku do te aplikohet votimi dhe numerimi elektronik

Si dhe cili do jete formati per fleten e votimit

Partite Politike duan zgjedhje me

Standarte dhe po pengojne vete standartin e zgjedhjeve te ndershme e demokratike.