KJO HARTË E ANIMUAR TREGON SI JANË PËRHAPUR 5 BESIMET FETARE MË...

KJO HARTË E ANIMUAR TREGON SI JANË PËRHAPUR 5 BESIMET FETARE MË TË MËDHA NË BOTË (VIDEO)

650
0

Hinduizmi, Budizmi, Krishterimi, Judaizmi dhe Islami janë pesë fetë më të mëdha në botë.

Gjatë mijëra viteve të fundit, këto grupe fetare kanë formuar rrjedhën e historisë duke patur një ndikim të thellë në trajektoren e racës njerëzore. Nëpërmjet konflikteve të panumërta, pushtimet, misionet jashtë vendit, dhe përmes fjalës këto fe u përhapën në mbarë globin dhe formuan përgjithmonë rajonet e mëdha gjeografike në shtigjet e tyre.