Edhe kjo ndodhi në Gostivar: Nusja ik nga dasma e saj me...

Edhe kjo ndodhi në Gostivar: Nusja ik nga dasma e saj me dajën e burrit

637
0

nu_1471862408-913043

Një dukuri jo e zakonshme ka filluar të përsëritet viteve të fundit tek shqiptarët në Maqedoni. Shumë dasma në një kohë të shkurtër, shume martesa për letra, shumë martesa me shkues gjatë stinës së verës dhe shumë ndodhi rreth këtyre.

“Burime të sigurta të portalit Shqipmedia na njoftojnë për një dasëm të dështuar në një fshat të rajonit të Gostivarit ku vajza ikën ditën kur duhet të bëhet nuse. Kjo ka ndodhur këtë verë në fshatin e njohur për redaksinë por për shkaqe etike nuk do ta tregojmë. Po dhe është e vërtetë, por kësisoj lajme janë dëgjuar edhe më parë mirëpo në këtë rast që të jetë më tragjike ngjarja, nusja ka ikur me të dashurin e saj i cili është daja i burrit që ajo duheshte të martohet. Ahengu i organizuar nga dhëndri nuk është anuluar por përkundrazi babai i dhëndrit ka kërkuar nga mysafirët që luajnë dhe të kërcejnë pasi familja e tij ka shpëtuar nga bushtra e cila në të ardhmen do të shëndrohej në kancer për ate familje. I ka desht Zoti”, shkruan Shqip Media.

Ndryshe, në lidhje me këtë temë vlen të përmendim se vetëm një restoran të një fshati të komunës së Bogovinës të rajonit të Tetovës këtë vit janë anuluar 17 dasma të rezervuara.