Zbuloni se a je duke konsumuar mjaftueshëm ujë?

Zbuloni se a je duke konsumuar mjaftueshëm ujë?

362
0

Pike së pari, njerëzit duhet të jenë të informuar që, nëse nuk konsumojnë së paku 5 gota ujë në ditë atëherë janë të dehidruar. Një person i cili kryen aktivitete gjatë ditës duhet të konsumojë së paku 1.5 litra ujë, në mënyrë që trupi ta ketë më të lehtë të funksionojë.

Në qoftë se dëshironi ta dini se a jeni duke konsumuar mjaftueshëm ujë atëherë këto janë disa nga simptomat të cilat shfaqen kur një person nuk konsumon sa duhet ujë.

Disa nga këto simptoma janë:

  • -Keni gojë të thatë gati gjatë gjithë kohës,
  • -Lëkura e fytyrës dhe në përgjithësi e trupit është e pahidruar dhe e thatë
  • -Ndiheni të etur gjatë gjithë kohës
  • -Keni skuqje në sy
  • -Dhimbje të kockave
  • -Humbje të muskujve përkatësisht masës muskulore
  • -Imunitet të dobët.