VIDEO/ Doni Wi-Fi më të shpejtë? Mësoni këto 5 këshilla të thjeshta

VIDEO/ Doni Wi-Fi më të shpejtë? Mësoni këto 5 këshilla të thjeshta

894
0

maxresdefault-1-1

u mund të mos jeni në gjendje të shihni, por Wi-Fi që vjen nga routeri në shtëpi është një sinjal fizik, i përbërë nga radio valët që mund të bllokohen nga pajisjet e tjera ose muret.

Thjeshtë hidhni një një sy tek kjo hartë e Wi-Fi-së që studenti i fizikës Jason Cole e ka bërë në apartamentin e tij:

Ju mund të shihni se si sinjali ndryshon në dhoma të ndryshme dhe dobësohet duke kaluar përmes mureve. Kjo do të thotë se juve ju duhet një router i veçantë në dhomë ku më së shumti e përdorni Wi-Fi-në, shkran Blic.

Edhe pse kjo mund të prishë pamjen e brendshme të shtëpisë, duke e vendosur Wi-Fi routerin në qendër të apartamentit, dijeni që ju do ta keni të sigurtë se valët nuk do të humbin duke shkuar nëpër apartamentet e fqinjëve, por e gjithë Wi-Fi do të shpërndahet brenda apartamentit në mënyrë pothuajse të njëjtë. /Syri.net/