Vendet që u zhdukën pa lënë gjurmë, misteret më të mëdha në...

Vendet që u zhdukën pa lënë gjurmë, misteret më të mëdha në histori (Video)

291
0

Që prej qindra njerëzve të zhdukur, deri tek vendet e braktisura, njihuni me shtatë qytetet që në mënyrë misterioze janë zhdukur. Roanoke, është i njohur si “kolonia e humbur” dhe është zhdukur nga faqja e tokës në vitet 1500. Me 27 prill, 1584. Walter Raleigh vendosi që të eksplorojë në Amerikën Veriore. Ai dhe miku i tij arritën në ishullin Roanoke tre muaj më vonë. Ata u shoqëruan me vendësit dhe morën informacione për ishullin. Një eksplorues tjetër më vonë shkoi në ekspeditë. Ai, në një anije dhe katër anije të tjera të cilat u ndanë mes vete. Fatmirësisht, ata kishin një plan se ku të takoheshin. Pas shumë incidenteve, pengesave, gjatë tripit për në botën e re, lideri i ekspeditës, Grenville, vendosi që të lë një grup njerëzish për të vendosur koloninë në Roanoke, duke thënë se do të kthehej në prill të vitit 1586 me më shumë njerëz dhe furnizime me ushqim. Mirëpo, prilli erdhi dhe Grenville nuk u kthye më. Ndërkaq, andej kishte kaluar Francis Drake, i cili u ndal dhe ju tha kolonistëve që të ktheheshin me të në Angli. Disa pranuan dhe disa jo. Më pas kur u kthye që t’i merr, ai nuk gjeti asgjë përveç skeletit të një njeriu, që besohet të ketë qenë e njërit ndër anglezëve kolonistë. Askush nuk e di çfarë ju ndodhi atyre, rasti i tillë është ndër misteret më të mëdha në histori. Më poshtë do të njiheni edhe me rastet tjera, po kaq të mistershme.