Trendi më ri i ofrimit të shërbimeve online/ Nga Altea Mema, Logopediste

Trendi më ri i ofrimit të shërbimeve online/ Nga Altea Mema, Logopediste

830
0

Sherbimet online jane zgjidhja e vetme e bizneseve per te funksionuar edhe ne keto dite te veshtira. Disa prej tyre mund ta ofrojne kete sherbim me sukses dhe te marrin po te njejtin feedback edhe sikur funksiononin ne ambjente fizike.

 

Persa I perket ofrimit te terapive logopedike apo terapite e zhvillimit online kjo gje nuk ka sens as logjik dhe as professional. Asesi nuk mund te kryesh nje terapi logopedike ne keto kushte .

 

Ku konsiston veshtiresia ?

 

Vetem te mendosh se kujt I ofrohet kjo terapi do te kuptosh pamundesine.

 

Pacientet e nje logopedisti apo terapisti jane femije me probleme te komunikimit , me vonese ne te folur ose gjuhesore , femije me spektrin e autizmit , femije me probleme artikulimi , femije me ADHD , femije me Sindromen Doën etj)

 

Ne te gjithe rastet e siperpermendura secila prej tre ka vecantine e saj dhe veshtiresine njekohesisht.

 

Femijet me spektrin e Autizmit – karakteristikat kryesore te ketij crregullimi jane , (mungesa e perqendrimit , distancimi soial , sjelljet steriotipike , mungesa e kontaktik me sy ) Asnjera nga keto tipare nuk mund te administrohet nepermjet nje video call-I .

 

Femijet me ADHD – karakteristikat kryesore te ketij crregullimi jane ( shperqendrimi ne te gjitha fushat , mos interesimi ne veprimtari te ndryshme , energji te teperta , komunikim I pakuptueshem ) .

 

Edhe keto tipare nuk mund ti administrojme dhe per me teper ti trajtojme online pasi vetem terapia e drejtperdrejte mund te funksionoje dhe te jap rezultate positive .

 

I vetmi rast kur mund te zhvillojme terapine online dhe te kemi nje feedback pozitiv eshte ne rastin e Belbezimit . Teknikat e trajtimit te belbezimit te femijet apo personat qe nuk kane probleme te zhvillimit konjitiv apo motor mund te kryhen shume lehte edhe ne kushtet e shtepise gjithmone em udhezimet e nje logopedisti.

 

Me cfare duhet te punojme fort ne kete periudhe ?

 

Keshillimi I prinderve ! Zgjidhja me e mire e mundshme eshte te flasim me prinderit e cdo pacienti qe kemi . Cdo prind duhet te kete planin e tij te punes me femijes te pergatitur nga logopedisti perkates.

 

Planet e punes duhet te permbajne nje program 5 ose 7 ditor ne te cilen te nderthuren terapite e ndryshme qe prindi mund ti zhvilloje me femijen ne kushtet e shtepise.

 

Opsioni I fundit kur asnje nga ate siperpermendurat nuk rezulton pozitiv eshte ofrimi I terapive logopedike ne shtepi duke u permbajtur gjithmone rregullave te higjenes dhe distancimit social .

 

Logopediste Altea Mema

 

Email – alteamema20@gmail.com

 

Ëhatsapp – +355 69 7480 304