Të dënuar nga ligji, të falur nga Zoti

Të dënuar nga ligji, të falur nga Zoti

561
0

burgu-550x422

Zenun Luca u mbyll në burg pa mbushur ende 29 vjeç dhe tashmë që pret të lërë qelitë është 47 vjeç. Ai u shpall fajtor për vrasjen e efektivit Myftar Krashi, e ndodhur në fshatin Arras në vitin 1997, një krim i klasifikuar si hakmarrje.

Luca tashmë është kthyer në një mysliman të devotshëm me shpresën se Zoti do ta falë. “Gjeta ngrohtësinë më të madhe dhe iu përkushtova Islamit që të më falte për të gjitha veprimet që kisha bërë, për vrasjen dhe për të tjera”, thotë Luca.

Luca vuajti 18 vjet në burg dhe thekson se prej tyre mësoi maturinë. “Kam lëvizur gati në të gjitha burgjet, nga Peshkopia, Burreli, Peqini, kam ardhur në Vaqarr, në Fier, tek të gjitha. Ky është i fundit shpresoj. Kur të dal shpresoj të gjej ndonjë punë”, thotë ai.