“Strofulla e ujkut”, zbulohet kopshti personal i Hitlerit

“Strofulla e ujkut”, zbulohet kopshti personal i Hitlerit

221
0

Historianët kanë zbuluar mbetjet e një kompleksi kopshtarie në të cilën Adolf Hitleri rriste fruta dhe perime. Serrat janë zbuluar në zonën lindore të bazës ku ai qëndronte gjatë Luftës së Dytë Botërore.
foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri 12345678PreviousNext

Sipas tyre, bunkeri i quajtur “Strofulla e Ujkut” ka mbetjet e dy serrave dhe të një bodrumi ku kalonte vazhdimisht ujë dhe ajër i ngrohtë, që stafi i tij të kultivonte perime gjatë të gjithë vitit.

Historiani Jacek Adamski, nga Muzeu ushtarak Mazurian Mazurolandia, tha se vendndodhja e kësaj serre është në atë pjesë që dikur quhej Prusi, rreth 2 km larg bunkerit personal të Hitlerit.

foto galeri

foto galeri

foto galeri

 

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

foto galeri

Historiani Jacek Adamski, nga Muzeu ushtarak Mazurian Mazurolandia, tha se vendndodhja e kësaj serre është në atë pjesë që dikur quhej Prusi, rreth 2 km larg bunkerit personal të Hitlerit.