Sonte të gjithë sytë nga qielli, shfaqet ‘Hëna Luleshtrydhe’

Sonte të gjithë sytë nga qielli, shfaqet ‘Hëna Luleshtrydhe’

458
0

Qershori do të jetë një muaj plot me mundësi për vëzhgime spektakolare për entuziastët e astronomisë dhe këto gjithashtu përfshijnë hënën e plotë të muajit të parë të verës, Hënës së Luleshtrydhes.

Hëna e plotë e muajit qershor e ka fituar këtë emër për shkak të faktit se ndodh në periudhën më të mirë të vitit për pjekjen e lulështrydheve, edhe pse emrat e tjerë alternativ janë Hëna e Mjaltit, Hëna Trëndafil etj.

Ne do të jemi në gjendje të admirojmë Hënën Lulështrydhe në natën e 17 Qershorit, por duke kërkuar për Hënën në qiell, do të gjejmë edhe yllin e kuq supergjigant Antares dhe gjigantin e gazit Jupiter.