Shtëpia ndërtohet nga robotët (Video)

Shtëpia ndërtohet nga robotët (Video)

526
0

Një shtëpi 3-katëshe është dizenjuar, planifikuar dhe ndërtuar tërësisht nga printerat 3D. ETH Zurich dhe partnerët e biznesit po ndërtojnë një shtëpi që pritet të përfundojë vitin e ardhshëm. “Ne përdorim robotikën, siç mund ta shihni pas meje, në parafabrikim për të bashkuar strukturat e drurit në hapësirë, prandaj tekonologji të ndryshme bëhen bashkë dhe ka një lloj bashkëveprimi që përdoret për të ndërtuar një pjesë arkitekture. Ky proces përdor materiale ndërtimi tradicionale kur është nevoja e pritet të ketë përfunduar brenda këtij viti.