Shkencëtarët më në fund zbulojnë misterin e Trekëndëshit të Bermudës

Shkencëtarët më në fund zbulojnë misterin e Trekëndëshit të Bermudës

410
0

Misteri pas trekëndëshit të Bermudës, një vend ku qindra avionë dhe anije thuhet se janë zhdukur në rrethana të pashpjegueshme, mund të jetë zgjidhur përfundimisht. Një ekip shkencëtarësh amerikanë nga Universiteti i Kolorados analizoi imazhet satelitore të motit të kësaj zone famëkeqe dhe vuri re një seri të reve të pazakonshme gjashtëkëndore. Meteorologët thanë se këto re mund të veprojnë si “bomba ajrore”. Besohet se ato janë shkaku kryesor i shpërthimeve vdekjeprurëse të ajrit që lehtë mund të kapërcejnë 273 kilometra në orë. Këto era me forcë të stuhisë “hedhin në erë” ajrin dhe mund të gjenerojnë valë me lartësi mbi 45 metra.

 

Asnjë anije e aeroplan nuk është në gjendje të mbijetojë në një stuhi të tillë.

 

Retë zakonisht nuk formojnë skaje të drejtë.  Megjithatë, duke gjykuar nga imazhet satelitore, Trekëndëshi Bermuda përjashtohet nga ky rregull.

 

Njoftimi i kësaj teorie ka motivuar shumë hulumtime të mëtejshme. Shkencëtarët nga e gjithë bota po përpiqen të kuptojnë se cilat janë arsyet për anomali të tilla.