Rifillimi nga zero. Prapa fundit, ka një nisje të re edhe më...

Rifillimi nga zero. Prapa fundit, ka një nisje të re edhe më të bukur

223
0

Pas mbarimit ka gjithmonë një fillim të ri. Dhe fillimi nga e para do të jetë i shkëlqyer, çdo herë

Asnjëherë nuk është e lehtë të shërohesh nga një dhimbje, qoftë për shkak të përfundimit të një dashurie të madhe apo një dështimi, apo për një pengesë që na duket e pakapërcyeshme, e njëjta që rrit distancën midis ëndrrave tona dhe realitetit. Megjithatë, edhe nëse është kaq e frikshme të duhet të fillojmë nga e para dhe të ndryshojmë gjithçka që deri tani na dukej e njohur, është një detyrë që ia kemi borxh vetes dhe jetës sonë.

 

Sepse ne nuk mund ta mbajmë gjithçka nën kontroll, gjithmonë dhe në mënyrë të pashmangshme ndodh që gjërat të mos shkojnë siç kemi shpresuar. Por kjo nuk do të thotë që ne duhet të heqim dorë nga lumturia ose që nuk mund ta gjejmë atë në ato gjëra të vogla, që shumë shpesh i injorojmë ose i neglizhojmë.

 

Sepse e vërteta është se ajo që ne e konsiderojmë fundin nuk është asgjë tjetër veçse një fillim i ri. Të fillosh nga e para për të filluar më fort kërkon shumë guxim, kjo do të thotë të mësosh të njohësh si në një ndërrim ingranazhi gjithë jetën.

 

Pas një rënie, edhe nëse është e dhimbshme, ekziston gjithmonë një ngjitje dhe ne duhet të mësojmë të bëhemi të vetëdijshëm për faktin se kemi mundësi të pafund për të filluar nga e para, edhe kur nuk i shohim ato. Gabimet dhe dështimet mund të jenë një burim i pashtershëm lumturie: është prapa këtyre që fshihen mësimet më të mëdha të jetës.

 

Edhe nëse e gjejmë veten në mes të stuhisë, ku edhe dallgët nuk duken të mira, le të kujtojmë se asgjë nuk mund të na rrëzojë. Ndoshta nuk do të dalim plotësisht të padëmtuar, mbase do të kthehemi në port të mavijosur dhe pak të lënduar, por edhe rrezja më e vogël dhe më e ndrojtur e diellit do të jetë e mjaftueshme për të ndriçuar përsëri. Dhe do të jetë e bukur.

 

Dhe le të ndalojmë së fshehuri pas të gjitha atyre klisheve, si “Unë jam e pafat” ose “është shumë vonë”, asnjë justifikim nuk është aq i fortë sa të ndërhyjë në guximin dhe këmbënguljen që na takojnë, edhe kur nuk duket se i gjejmë brenda nesh.

 

Nuk ka kohë të duhur ose të gabuar për të filluar nga e para përveç momentit kur futemi në ingranazh, fillojmë nga e para dhe fillojmë përsëri, më të fortë se më parë!