Pse dalim me sy të kuq në foto dhe si ta shmangim...

Pse dalim me sy të kuq në foto dhe si ta shmangim këtë

581
0

Nganjëherë pupilat tona nuk arrijnë të ngushtohen kur dikush po na fotografon. Një sy i kuq është në thelb një dritë që reflekton enët e gjakut në retinën tuaj.

 

Për shembull sytë e kafshëve mund të jenë gri, të kuqe, të gjelbër dhe kështu me radhë. Sytë e tyre kanë një shtresë reflektuese që përmirëson shikimin e natës, kështu që ngjyra mund të duket absolutisht e ndryshme.

 

 

Për të shmangur këtë efekt, përpiquni të bëni fotografi kur ka dritë të mjaftueshme. Kështu nuk do të “shkatërroni fotot” që në kësi rastesh qëllojnë të jenë ato më të bukurat.