PASTRONI CELULARËT; Ja sa ditë qëndron Covid-19 në ekranin tuaj

PASTRONI CELULARËT; Ja sa ditë qëndron Covid-19 në ekranin tuaj

51
0

Në fillimet e pandemisë të gjithë pastronim dhe dezinfektonim çdo sipërfaqe, madje dhe celularin. Tani që gjërat janë bërë pjesë normalitetit ndoshta kjo pjesë e telefonit mund të jetë anashkaluar pak, por jeni duke bërë një gabim!

 

Sipas të dhënave të fundit virusi mund të qëndrojë ne ekranet e telefonave 28 ditë.  Jo vetëm mbi telefon. Edhe mbi para qëndron gati një muaj.

 

Mënyrat kryesore të transmetimit mbeten përmes ajrit dhe spërklave, por për sa kohë virusi qëndron mbi sipërfaqe, atëherë nevojitet kujdes.

 

Meqë telefoni është pjesë e pandarë e përditshmërisë, duhet që të dezinfektohet po aq shpesh sa edhe duart.

loading...