Nuk është martuar askush prej 8 vitesh, ky është fshati shqiptar me...

Nuk është martuar askush prej 8 vitesh, ky është fshati shqiptar me 30 familje

115
0

Fshati Nasalë që gjendet në komunën e Gjilanit, po boshatiset çdo ditë e më shumë. Aktualisht aty kanë mbetur edhe 30 familje. Shumica e banorëve jetojnë në mërgim. Ndërsa, këta që kanë mbetur ankohen se janë lënë pas dore nga pushteti komunal.

Rrugët e fshatit nuk janë të asfaltuara, ndërsa banorët problemin më të madh e kanë me mungesën e ujit të pijshëm.

Para disa vitesh është hapur një pus për t’i furnizuar banorët me ujë, por uji ka dalë mineral dhe i nxehtë rreth 30 gradë celsius. Si pasojë e boshatisjes së fshatit, në shkollë janë vetëm 9 nxënës.

Banorët thonë se fshati do të mbetet pa banorë, sepse ka 8 vjet që askush nuk është martuar.