Nuk do të pini më KURRË ilaçe pa ujë pasi të kuptoni...

Nuk do të pini më KURRË ilaçe pa ujë pasi të kuptoni rrezikun që sjell ky veprim

260
0

 

Mendoni se pirja e një Advil në fluturim është krejtësisht e padëmshme? Ju nuk do të besoni se çfarë mund të ndodhë!!

 

Shumica prej nesh në një moment apo një tjetër gëlltitur një ilaç pa ujë, ose sepse kemi qenë me nxitim, ose shumë dembel për t’u ngritur nga tavolina, ose nuk kemi pasur një pije aty pranë. Por ja pse është në të vërtetë mjaft e rrezikshme. Shtojeni këtë në listën e gabimeve të shëndetit të përditshëm që mund të bëni.

 

 

Pirja e një ilaçi me ujë është e rëndësishme jo vetëm sepse e bën më të lehtë gëlltitjen, por sepse ndihmon në parandalimin e pilulës që të mos mbërthehet në ezofagun tuaj, gjë që mund të shkaktojë shumë më tepër siklet. “Ilaçet që janë vendosur në ezofag kanë shumë të ngjarë të shkaktojnë inflamacion dhe acarim,” thotë Jennifer Caudle, një mjeke familjare e certifikuar nga bordi dhe profesoreshë  në departamentin e mjekësisë në “Roëan University-School of Osteopathic Medicine.” “Kjo mund të shkaktojë një numër simptomash nga djegia e zemrës dhe dhimbjet e gjoksit apo edhe gjakderdhja nga hundët”.

 

 

 

Meqenëse nuk ka nerva dhimbjeje në pjesën e ezofagut, simptomat jo gjithmonë fillojnë menjëherë, gjë që mund ta bëjë të vështirë për ju të kuptoni nëse ilaçet ju kanë bërë keq apo jo.  Disa njerëz përjetojnë dhimbje në gjoks ose një ndjenjë të ngjashme me urthin, kështu që ata thjesht mund ta heqin ndjesinë si një shqetësim të përkohshëm. Me kalimin e kohës, sidoqoftë, pilulat që ngecen gjatë udhëtimit të tyre mund të prishen dhe gërvishtin indet delikate të ezofagut, duke shkaktuar gjakderdhje të dhimbshme dhe hemorragji, ose dehidrim të rëndë, të gjitha këto mund të bëhen mjaft serioze.