Mos u çudisni kur fshesa me korrent ju prishet shpejt; zbuloni cilët...

Mos u çudisni kur fshesa me korrent ju prishet shpejt; zbuloni cilët përbërës nuk duhen pastruar më KURRË me të

443
0

Të fshish me fshesë me korrent  diçka që është thyer derdhur etj duket si gjëja më e lehtë për momentin.  Sidoqoftë, pas një kohe mund të zbulojmë se pajisja jonë  ka erë të keqe, se aftësia e saj e punës është ulur ndjeshëm, ose se ajo ka pushuar së punuari , për arsye të panjohura. Dhe kjo është padyshim sepse ka disa gjëra që nuk duhen thithur në një fshesë me korrent.

 

 

–  Kafeja nuk duhet pastruar me fshesë me korrent, kjo do të promovojë rritjen e mykut në qesen e pluhurit. Bazat e përdorura janë gjithmonë të lagura, edhe kur duket se nuk janë ashtu. Përveç kësaj, këto grimca ngjiten shpejt në pjesët e brendshme të vakumit dhe bëhet gati e pamundur pastrimi i tyre.

 

 

–  Tualetet: Pluhuri kozmetik dhe produkte të tjerë kozmetike që duken të thata, në të vërtetë përmbajnë vajra dhe substanca të ndryshme që fillojnë të shkrihen nën ndikimin e ajrit të nxehtë. Kjo është arsyeja pse kozmetika konsiderohet një nga armiqtë më të rrezikshëm të fshesës me korrent – e gjitha sepse përbërësit e yndyrës do të shkrihen brenda pajisjes dhe do të bllokojnë pjesët mekanike dhe filtrat.

 

 

 

– Mund të duket si një zgjidhje e rehatshme për të pastruar telat elektrike me ndihmën e vakumit, por fuqia e thithjes mund të dëmtojë kabllot dhe të heq telat e vegjël. Këto  nuk janë gjithmonë të dukshme dhe mund të përfundoni me një qark të shkurtër ose një goditje elektrike.

 

 

–  Ekspertët thonë se nëse keni nevojë të pastroni miellin me një fshesë me korrent, kushtojini vëmendje sesa po pastroni. Një grusht i vogël nuk do të dëmtojë pajisjen, por nëse derdhni tërë paketën, është më mirë ta mblidhni me dorë, përndryshe, mund të dëmtojë vakumin: të gjithë filtrat do të bllokohen dhe mielli mund të futet brenda motorit dhe ta çaktivizojë atë.