Mercedesi i ri ‘Vision AVTR’ nuk do të ketë timon

Mercedesi i ri ‘Vision AVTR’ nuk do të ketë timon

236
0

Mercedes-Benz tregoi makinën e saj konceptuale AVTR Vision në CES në Las Vegas, Nevada, në janar 2020.

Vision AVTR është një makinë koncept futuriste nga marka e njohur e makinave.

Kjo makinë është frymëzuar nga filmi “Avatar” dhe zëvendëson shumë kontrolle themelore për të qenë më të lidhur me shoferin.

Kjo makinë nuk ka timon dhe pedale, dhe në vend të timonit ka një kontrollues interaktiv të ngjashëm me levë në konsolën qendrore.

Në vend të timonit, koncepti ka një “element kontrolli shumëfunksional” në levën qendror me të cilin shoferët operojnë me një dorë. “Duke vendosur dorën në njësinë e kontrollit, brendësia merr jetë dhe automjeti njeh shoferin nga rrahjet e zemrës dhe frymëmarrja.”

Mercedes synonte t’i jepte Vision AVTR një dizajn më organik sesa automjetet në rrugë sot, dhe përfshinte 33 “flapa bionike” në pjesën e pasme të makinës që duken si peshore zvarranikësh.

Ju mund të zgjidhni që ajo të ndriçohet me grafikë 3D të ‘Pandoras’, botës së trilluar nga filmi i vitit 2009 i “Avatar”. Për të hyrë në veçoritë e ndryshme të makinës, hiqni dorën nga leva qendrore dhe në pëllëmbën tuaj projektohet një menu kontrollesh që mund ta kaloni me gjeste.

Koncepti tërësisht elektrik përmban katër motorë, një në secilën rrotë, që së bashku bëjnë një kombinim prej 469 kuaj fuqi. Bateria e saj gjithashtu menaxhon një diapazon total makinerie deri në 600 kilometra./Bussines insider