Mënyra më e thjeshtë që të liroheni nga stresi dhe ankthi: Është...

Mënyra më e thjeshtë që të liroheni nga stresi dhe ankthi: Është konstatuar shkencërisht që u ndihmon të gjithëve

175
0

Si të liroheni më shpejt dhe më lehtë nga stresi – ky truk u ndihmon pothuajse të gjithëve!

Një hulumtim i Universitetit amerikan në Connecticut dhe i Universitetit çek Masaryk ka zbuluar që ritualet e përsëritura kanë rol të rëndësishëm në qetësimin e akthit.

Bartësit e hulumtimit konsiderojnë që ritualet dhe shprehitë ndihmojnë për shkak se trurit i ofrojnë ndjenjën e strukturës, rregullsisë dhe parashikimit.

Me fjalë të tjera, kur bëjnë ndonjë aktivitet të njohur i cili na është i këndshëm, truri na dërgon sinjale që jemi në rrugë të sigurt dhe çdo gjë është në rregull.

Ushtrimi i jogës, vizualizimi, mbajtja e ditarit dhe shprehitë e ngjashme mund të jenë vërtet ajo që i nevojitet trupit dhe trurit tuaj për t’u liruar nga stresi i grumbulluar dhe ndjenja e pasigurisë.

Shqetësimi dhe ankthi janë probleme të zakonshme në kohë të mira, dhe kur këto mbizotërojnë mund të bëhet gjithëpërfshirës.

Ndjehuni të lirë të provoni aktivitetet sepse mund të jenë të dobishme për ju.

Është e natyrshme të luftosh kur situata është e pasigurt, kështu që mos harroni të ofroni kujdes dhe dashamirësi për veten tuaj dhe për ata që ju rrethojnë.