Mbani gjithmonë me vete një nga këta gurë, për të mbajtur larg...

Mbani gjithmonë me vete një nga këta gurë, për të mbajtur larg zilinë dhe syrin e keq

535
0

A ju ka ndodhur ndonjëherë që të ktheheni në shtëpi të lodhur, pa energji dhe me dhimbje koke, pasi keni shkuar në një vend ose keni qenë me dikë?

 

Mundohuni që të mbani gjithmonë me vete gurë, në mënyrë që të mund të hiqni të gjitha energjitë negative. Të gjithë ne dhe ajo çfarë na rrethon, përbëhet nga energji. Ka momente kur e vëmë re më shumë, të tjerë kur nuk e vëmë re, ndonëse kjo mund të jetë intensive. Në disa momente, disa njerëz ose disa vende mund të gjenerojnë pabarazi energjie.

 

 

E vërteta është se ndonjëherë jemi më intensiv se të tjerët dhe anasjelltas, ne jemi më të ndjeshëm dhe kështu absorbojmë energjitë negative. Është gjithashtu e vërtetë që ne nuk jemi gjithmonë të rrethuar me njerëz me të cilët kemi shumë lidhje. Ndonjëherë i kemi ato të ngushtë dhe në mënyrë të pandërgjegjshme, këto mund të lëshojnë vibrime jo-pozitive, pasi ata janë njerëz ziliqarë ndaj nesh. Në këto raste, të kesh disa gurë afër mund të na ndihmojë të ndihemi më të mbrojtur.

 

Disa njerëz, për shembull, zgjedhin t’i mbajnë me vete në varëse, vathë ose unaza. Të tjerët thjesht i vënë ato në një xhep, brenda një qese, afër gjoksit ose nën jastëk. Le të shohim më poshtë disa nga këta gurë të çmuar.

 

 

Ametist

 

Emri “ametist” vjen nga ametisti i lashtë grek dhe do të thotë “ai që nuk dehet”. Në të vërtetë, në të kaluarën ky gur njihej për aftësinë e tij për të promovuar ndjeshmërinë mendore. I përdorur për të pastruar aurën e një njeriu, është gjithashtu i dobishëm për transformimin e energjive të këqija në energji pozitive.

 

Amber

 

Ky gur largon ndjenjat jo-pozitive, ofron qetësi, mbrojtje. Amber gjithashtu promovon zhvillimin e një natyre diellore, e bën atë spontan, të hapur, paqësor dhe optimist, por mbi të gjitha forcon vetëbesimin.

 

Sy Tigër

 

 

Ky është një gur që ndihmon në lirimin e mendjes dhe tërheqjen e fatit. Energjia e tij ndihmon njerëzit e shpërqendruar që të angazhohen, pasi ai jep guxim dhe forcë shpirtërore. Syri i tigrit është një gur që ndihmon të jetë më aktiv, si mendërisht ashtu edhe fizikisht.

 

Turmalinë e zezë

 

Ky gur përdoret gjerësisht për të marrë efekte të dukshme në një nivel fizik dhe shpirtëror. Konsiderohet si një gurë shkëlqimi, për shkak të fuqisë së tij intensive mbrojtëse, ai thith energjitë jo-pozitive, duke e kthyer qëndrimin apatik ose mosbesues në një pozicion pozitiv. Ai gjithashtu forcon racionalitetin dhe aftësinë për të njohur gabimet e dikujt, duke na ndihmuar kështu që të zgjidhim situatat pa rrugëdalje.