Ligjet më të çuditshme në disa shtete të botës

Ligjet më të çuditshme në disa shtete të botës

290
0

Vendet anembanë botës kanë ligje të çuditshme ku disa janë edhe ligje të vjetra. Ja disa nga ligjet më të çuditshme sipas shteteve.

Australia: Është e paligjshme të vishen pantallona të shkurtra ngjyrë rozë dhe provokuese pas mesditës të së dielës.

Brazil: Përdorimi i prangave është i ndaluar.

Kanada: Qytetarët nuk mund të lëshojnë veten ose të pështyjnë në rrugë.

 

Danimarka: Nëse ju parkoni automjetin në anën e rrugës, duhet të vendosni trekëndësh të kuq reflektues.

 

Egjipt: Nuk duhet treguar asnjë shfaqje publike e dashurisë.

 

Franca: Asnjë derr nuk mund të thërritet Napoleon nga pronari i saj.

 

Greqi: Gratë janë të ndaluara të mbajnë taka të larta dhe kapele me strehë të gjatë në stadiumin olimpik.

 

Hawaii: Monedhat nuk lejohen të vendosen në vesh.

 

Izrael: Është e ndaluar të sjellësh arinj në plazh.

 

Japoni: Gratë duhet të veshin të brendshme në dhomat me ajër të kondicionuar.

 

Luiziana: Të kafshosh dikë me dhëmbët tuaj natyral është sulmi i thjeshtë. Sulmi ndaj dikujt me dhëmbë të rremë është sulm i rënduar.

 

Marok: Kushdo që shoqërohet me dikë që përdor ose posedon lëndë narkotike, edhe nëse nuk është në dijeni se shokët e tyre i kanë ato, mund të gjykohet për të njëjtin krim.

 

Hollanda: Prostitucioni është i ligjshëm, por duhet të paguash taksat.

 

Oklahoma: Është e paligjshme të marrësh një kafshatë nga hamburgeri i dikujt tjetër.

 

Polonia: Zjarrfikësit që shërbejnë në veprim nuk duhet të kenë mustaqe. Zjarrfikësi që paraqet dokumente regjistrimi mund të ketë mustaqe.

 

Quebec: Asnjë gjuhë tjetër përveç frëngjishtes nuk lejohet të flitet jashtë.

 

Rusia: Është e paligjshme të lani dhëmbët më shumë se dy herë në ditë.

 

Suedia: Ju mund të zotëroni vetëm gjysmë metër thellësi në tokë të çdo toke që keni në pronësi.

 

Tailand: Është e paligjshme të ngasësh automjetin pa këmishë.

 

Virxhinia: Fëmijët nuk lejohen të dalin për Halloween.

 

Uellsi: Të gjithë djemtë, sipas ligjit, duhet të mësojnë se si të luajnë regbi.

 

X: Nuk ka vende në botë që fillojnë me germën X!

 

Jemen: Në moshën 15 vjeç, gratë mund të martohen.

 

Zimbabve: Qytetarët nuk mund të bëjnë gjeste fyese kundrejt një makinë që kalon.