Kush falsifikon diplomën e shkollës falsifikon gjithçka/ Nga Bejdo Malo

Kush falsifikon diplomën e shkollës falsifikon gjithçka/ Nga Bejdo Malo

528
0

Kjo ka ndodhur me Erion Veline lryetarin aktual te Bashkise se Tiranes. Ai ndoshta do ti thone Lali Eri por mua me duket shume e peshtire. Pasi te pret tane kur mbushej nje femije nuk thoshin bie ere  por e ka pergere lali eri.

Por ajo qe na ngacmoi me shume per kete falsifikator eshte firma e  Elia Zaharise princesesh 35 vjecare. Ajo gjoja paska firmosur per prishjen e tetarit. Po po te ishte vetem firma e saj e falsifikuar s do te ish hataja. Se Elia edhe firmos s ka aqe stature sa te jete sa gjyshi i saj qe ka marre pjese ne zbatimin e projektit Skenderbeg ku ndertesa e tetarit eshte nje pjesez  e vogel e tij. Elia do dhe disa vjet ta kuptoje se me ke eshte martuar. Ajo ne shume raste e ngaterron statusin e mbretit me ate te Erion Velise. Nga kjo ngaterrese ka perfituar dhe sekretari i Erion Velise Mazniku qe ka firmosur per Elian Piro Manin dhe nja 10 te tjere. Nese jane 20 firma nga 47 qe ju praqiten Presindetit te sakta thote nje Mjeshter i Madh  do te ishte normale. Erioni  ka falsifikuar vete jeten e tij. Po tja mbledhesh te gjitha ditet qe ka qene ne SHBA sipas vulave  hyrese dhe dalese i behe 123 dite. Ai ka dorzuar nje diplome sikur ka qene pese vjet me studime ne SHBA. Por ajo qe me ngacmoi me shume ishte firma qe ishte falsifikuar mbi lejen e ndertimit te nje firme per Ilriljan Celajn per nje pllat 16 katesh tek kafe Flora.  Erion Veliaj e ka ves  falsifikimet e firmave. Jane mbi dhjete raste te provuara. Besian Pesha thuhet se ka ikur nga Mjaft  se shikonte falsifikime. Por edhe  ne Ministrine e Punes ka dyshime se jane falsifikuar disa firma. Dyshime ka se jane falsifikuar edhe firma per G-99. E falsifikuar del dhe firma e fatures se dasmes se Erion Velise.

Vesi i falsifikimit te firmes eshte njera ane e medaljes. Ana tjeter eshte sjellja e Erion Velise si pronar i Tiranes. I eshte sulur Tiranes si skifter. Pasi e mbushi me kioska. Ka shqepur tere rruget e Tiranes. Madje dhe unazen. Sillet me Tiranen sikur eshte pronari i saj. Keshillin Bashkiak e ka te falsifikuar dhe te jashteligjshem. Po kush i firmoska lejet e ndertimit per ngushtimin e rrugeve. Ne Tiranen me rreth 700 banore nuk numurohen as 2000 ciklista nderkohe qe jane 220 mije makina. Si mundet qe 2000 ciklistat e Erionit te na pushtojne gjysmen e rrugeve te Tiranes. Kush do ti zhbeje keto pune te mbrapshta me firma te falsifikuara te Erion Velise. Veshtire te thuhet tani. Por dyshimet e medha bien tek firma e Elias se ajo s eshte shume bindese tek ajo qe thote. Qe ajo edhe mund te kete firmose per prishijen e tetarit s eshte cudi. Elia eshte. Por ajo qe na tremb eshte vesi i Erion Velise deri ku do shkoje. Nje falsifikator eshte edhe nje mashtrues edhe nje hipokrit edhe nje ordiner. Por kur eshte kryetar i Bashkise se Tiranes eshte rrezik per te gjithe. Ai falsifikon kronika falsifikon vdekjen e Ardit Gjokles falsifikon lejet e ndertimit falsifikon jeten tone si banore te kryeytetit.