Keni sy të fryrë dhe dukeni të përgjumur çdo ditë? Ja disa...

Keni sy të fryrë dhe dukeni të përgjumur çdo ditë? Ja disa sekrete që duhet të dini

451
0

Sytë e fryrë ju ndalojnë të bëni më shumë selfie? Dijeni që nuk jeni vetëm. Shumë njerëz vuajnë nga rrathët e errët poshtë syve që duket se shfaqen në kohën më të papërshtatshme. Disa njerëz bëjnë më shumë make-up. Sidoqoftë, dijeni që ka shumë më tepër mundësi sesa kjo.

 

Të bardhët e vezëve”: Të bardhët e vezëve dëshmojnë se janë ngjyrimi i përsosur për sytë e fryrë. Acidet Tannic dhe Gallic janë anti-inflamatorë natyral që punojnë për të zvogëluar ënjtjen. Të bardhat e vezëve shtrëngojnë lëkurën.

 

 

Patatet: Niseshteja në patate ka veti anti-inflamatore që luftojnë kundër ënjtjes në sy. Thjesht grijeni një patate dhe paketojeni në një leckë të pastër. Shtypni atë në sytë tuaj dhe lini në vend për 10-15 minuta.

 

Kastraveci: Shumë njerëz janë të njohur me ndikimet qetësuese të trangujve. Karakteristikat astringente që gjenden në tranguj ndihmojnë që enët e gjakut nën sytë të tkurren. Mënyra më e mirë për të përdorur tranguj është që ta vendosni lart dhe ta shtrini sipër syve tuaj të mbyllur për 5-10 minuta. Jo vetëm që do të ndjeheni më të qetë, por edhe sytë tuaj do t’ju falënderojnë.

 

 

Lugët: Ndonjëherë edhe një lugë e thjeshtë mund të ndihmojë në sytë e fryrë. Lugët metalike të ftohta përshtaten në mënyrë të përsosur mbi sy për të siguruar lehtësim të menjëhershëm për ënjtje.