Ja si ndikon stresi në pamjen e jashmte, 5 efektet negative që...

Ja si ndikon stresi në pamjen e jashmte, 5 efektet negative që prekin të gjithë

324
0

Jeta frenetike urbane, lodhja, përballja me probleme të vazhdueshme në familje, punë dhe shkollë, pamundësia ekonomike dhe mungesa e socializmit apo presioni për t’u ndjerë i, e pranuar në shoqëri janë disa prej atyre problemeve ‘’të mëdha e të vogla’’ njëherazi me të cilët ndesheni çdo ditë, të cilat bëhen burim për shfaqjen e stresit. Edhe pse fjalia ‘’jam i,e stresuar apo po kaloj në stres’’ mund të jetë ndër më të shpeshtat që thoni apo dëgjoni, shumë pak prej nesh e di se çfarë nënkupton ai. Stresi është tension trupor ose mendor që shkaktohet nga faktorë të ndryshëm fizikë, kimikë ose emocionalë, transmeton Living.al. Por, përveç ndikimit në shëndetin psiko-fizik, stresi ndikon në mënyrë të drejpërdrejtë edhe në pamjen e jashtme. Ja cilat janë 5 ndryshimet që u ndodhin flokëve, lëkurës dhe trupit kur jeni të stresuar:

 

1.Rrathë të zinj dhe qeska poshtë syve

2.Lëkurë e thatë dhe e acaruar

3.Akne në pjesë të ndryshme të trupit

4.Rrudha të parakohshme

5.Rënie flokësh dhe thonj të dobët që thyhen lehtë