Grushti i shtetit në Turqi/ E pëson babai i futbollistit Hakan Shukur,...

Grushti i shtetit në Turqi/ E pëson babai i futbollistit Hakan Shukur, dënohet me 3 vite burg

159
0

Selmet Shukur nuk mori pjesë personalisht në seancën e mbajtur sot në Gjykatën e 4-të të Lartë të Sakarya.

TURQI- Babai i futbollistit turk Hakan Shukur, Selmet është dënuar me 3 vite, 1 muaj dhe 15 ditë burg për grushtin e shtetit që u bë në vitin 2016 në Turqi. Selmet Shukur nuk mori pjesë personalisht në seancën e mbajtur sot në Gjykatën e 4-të të Lartë të Sakarya.

Në seancë, avokatët e Selmet Shukur deklaruan se ata nuk ishin dakord me mendimin e prokurorit, dhe dëshmitarit anonim. Duke deklaruar se asnjë element kriminal nuk u gjet në raportet në lidhje me Selmet Shukur, të cilat u morën nga autoritetet zyrtare dhe iu paraqitën gjykatës, avokatët pretenduan se arsyeja e vetme për gjyqin e Selmet Shukur ishte djali i tij, Hakan Shukur, dhe kërkuan lirimin e tij së bashku me heqjen e masës në pasuritë e tij.

Gjykata e dënoi Selmet Shukur me 3 vjet, 1 muaj e 15 ditë burg duke vendosur që veprimet e saj ishin brenda fushës së ‘ndihmimit të organizatës’, megjithëse u ngrit një padi kundër të pandehurit për akuzën e ‘anëtarësimit në një organizatë terrorist