Çfarë po ndodh whatsapp shfrytëzohet nga policia e Hong Kongut për të...

Çfarë po ndodh whatsapp shfrytëzohet nga policia e Hong Kongut për të mbledhur informacione?

398
0

Në një tjetër mesazh të qartë për Kinën, Facebook ka shkatërruar përpjekjet e policisë në Hong Kong për të përdorur platformën e saj të mesazheve WhatsApp për të mbledhur inteligjencën në protestat pro-demokracisë.

Plani kishte qenë të linte anëtarët e mesazhit publik në foto dhe video të aktivitetit protestues. Por Facebook hapi dhe ndërpreu linjat të cilat shkelën rregullat e saj.

Sipas një raporti në Morning Post në Kinën e Jugut të premten [13 Shtator], pezullimet filluan më herët gjatë javës pasi llogaritë kishin qenë aktive më pak se 72 orë.

Vetë forcat e policisë pretenduan se “kishte vendosur të pezullonte linjën për shkak të rishikimeve të përziera – policia do të vazhdojë të eksplorojë kanale të ndryshme për të mbledhur informacione për parandalimin dhe zbulimin e krimit.”

Facebook ishte i qartë se nuk ishte kështu. Një zëdhënës i kompanisë konfirmoi se “WhatsApp është krijuar kryesisht për mesazhe private dhe ne ndërmarrim veprime për të parandaluar mesazhe të mëdha dhe automatike.”

Udhëzimet e Facebook-ut janë përdorur në shumë raste për të nxitur abuzimin e qeverisë ndaj platformave të tij, me fushatat e dezinformatave duke përdorur llogari të rreme dhe grupe të pastruara vazhdimisht nga sistemet e saj.