Astrologjia tibetiane sipas datës së lindjes – kush jeni ju sipas horoskopit...

Astrologjia tibetiane sipas datës së lindjes – kush jeni ju sipas horoskopit lindor? Horoskopi tibetian sipas datës së lindjes

223
0

Astrologjia tibetiane- kjo është një shkencë e madhe, e vetë-mjaftueshme që ka thithur njohuritë e të lashtëve për fenomenet natyrore, ligjet e kohës dhe hapësirës, ​​ligjet e karmës dhe metodat e çlirimit. Horoskopi tibetian ka 12 shenja.

 

ADVERTISING

 

Përkatësia e një shenje të caktuar përcaktohet në varësi të vitit të lindjes. Horoskopi tibetian u jep njerëzve të lindur nën të njëjtën shenjë tipare të ngjashme dhe u jep atyre rekomandime të përgjithshme për t’ju ndihmuar të keni sukses në jetë.

 

Qift i ndritshëm (vitet 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 – Ata që kanë lindur gjatë periudhës Bright Kite nuk kanë kurrë të njëjtin këndvështrim për jetën. Ata duan ndryshimin rreth tyre dhe duan të ndryshojnë veten. Qifti mund të sillet si murg, ose mund të kthehet papritur në një vajzë të shkrirë. Një person i tillë në një sekondë e ndryshon të keqen për të mirë, një grimasë të tmerrshme – për një buzëqeshje dashamirëse. Një qift i ndritshëm është në gjendje të shikojë nga lart punët e kësaj bote dhe të fluturojë lart në re. Kjo është një natyrë shumë e ndjeshme dhe e pambrojtur. Në funksion të hapjes dhe shoqërueshmërisë së tij, një person i tillë është gjithmonë i rrethuar nga miq të shumtë. Për të përmirësuar jetën e tij, qifti i ndritshëm duhet të jetë më i vëmendshëm ndaj ndjenjave të njerëzve të tjerë. Horoskopi tibetian e këshillon këtë shenjë që të jetë më e vëmendshme ndaj ndjenjave të të tjerëve.

 

Një miqësi e mirë mund të krijohet me një Buall të Zi, një kolonë lodh do të krijojë një shoqëri të gëzuar, rivalitet – një byzylyk lëkure, një konfrontim i padobishëm – Mbajtësi i zjarrit. Numrat me fat janë 3, 15, 27, stina është pranvera.

 

Kobra (vitet 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013) Kobra është shumë e shkathët dhe njeri i zgjuar, ai është në gjendje të përmirësojë çdo gjë dhe këdo. Cobra Man flet rrjedhshëm oratorinë, ai i kthen tregimet budallaqe dhe të mërzitshme në histori të lë pa frymë. Kobrat vlerësohen gjithmonë në kompani dhe ekipe. Fati në çështjet e dashurisë është një tjetër shenjë dalluese e Kobrës. Kobrat e kujdesshme, shpesh të kota kërkojnë të ndihmojnë të tjerët, duke harruar plotësisht veten e tyre. Në mënyrë që jeta e Kobrës të zhvillohet pa probleme dhe të sigurta, ata duhet të jenë më të kujdesshëm. Udhëzimet tuaja të jetës duhet të jenë paqe dhe qetësi.

 

Miqësia në Cobra mund të fillojë me Diellin e nxehtë, një shoqëri e gëzuar do të bëhet nga byzylyku ​​i lëkurës, rivaliteti – Mbajtësi i zjarrit, konfrontimi i padobishëm – Qifti i ndritshëm. Numrat me fat janë 1, 13, 25, stina është dimri.

 

Keeper of the Flame (1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014) Mbajtësit e zjarrit kanë një qëllim të veçantë: ata mbrojnë vatrën dhe e bëjnë botën e errët dhe të keqe më të ndritshme dhe më të mirë. Njerëzit si Keepers of Fire, kështu që shumë i konsiderojnë ata si miqtë e tyre. Këta njerëz kanë një intuitë të shkëlqyer, e cila ju lejon të kombinoni mendjen me diktatet e zemrës. Mbajtësit e flakës janë njerëz shumë të moralshëm. Shpesh, edhe në rrethin e miqve, ata ndihen të vetmuar. Horoskopi tibetian i këshillon përfaqësuesit e kësaj shenje të jenë më të hapur, vetëm në këtë mënyrë, duke ekspozuar ndjenjat dhe duke treguar mendimet e tyre, ata mund të arrijnë qëllimin e tyre më të dashur.

 

Miqësia mund të krijohet me një murg të shoqëruar nga një majmun, një shoqëri e gëzuar do të bëhet nga Breshka e Liqenit, duke zhvilluar rivalitet – Kolona Jade, konfrontim të padobishëm – qift Bright. Numrat me fat janë 4, 16, 28, stina është dimri.

 

Burimi i pastër i ujit (vitet 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015) Një burim i ujit të pastër është një person bujar, i hapur, energjik. Ai shpesh sjell lajme të mira dhe emocione pozitive njerëzit rreth tij. Burimi i ujit të pastër vlerëson marrëdhëniet, ai nuk e njeh tradhtinë dhe mizorinë. Ai përpiqet të sjellë drejtësi në botë. Një person i tillë ndjen nëse një partner e do atë, e vlerëson shumë dashurinë e sinqertë, gjithmonë u përgjigjet njerëzve të lindur nën këtë shenjë, horoskopi tibetian këshillon të dëgjoni intuitën e tyre – do t’ju ndihmojë të zgjidhni rrugën e duhur në jetë.

 

Shenja e miqësisë është Kolona Jade, Gong Metal do të bëjë një shoqëri gazmore, rivaliteti është Murgu i shoqëruar nga majmuni, përballja e kotë është byzylyku ​​prej lëkure. Numrat me fat janë 5, 17, 29, sezoni është vjeshta.

 

Kolona Jade (vitet 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004) Përfaqësuesit e shenjës së Kolonës Jade nuk u pëlqejnë festat e mbushura me njerëz, tubimet e ndryshme, në çdo rast përpiqen të qëndrojnë vetëm me veten e tyre. Vetmia është e vetmja gjë që rikthen forcën e tyre, ndihmon për të përballuar problemet. Ai të jep përshtypjen e një aristokrati të fortë dhe të ftohtë te njerëzit. Personat e kësaj shenje nuk e tolerojnë dhunën dhe detyrimin, ata janë aktivë dhe kanë një mendje kureshtare. Shpesh në njerëz të tillë mund të shihni kërkuesin e së vërtetës. Kolona e Jade duhet t’u kushtojë më shumë vëmendje njerëzve përreth saj, si dhe të mësojë të jetë më fleksibël dhe më i thellë.

 

Shenja e miqësisë është Gong Metal, burimi i ujit të pastër do të bëjë një shoqëri gazmore, rivaliteti është Mbajtësi i Zjarrit, përballja e kotë është Bualli i Zi. Numrat me fat janë 6, 18, 30, stina është pranvera.

 

Gongu metalik (vitet 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) Të gjithë ata që kanë lindur në vitin e Metal Gong besojnë se edhe në shoqëri moderne njeriu duhet të jetë besnik, fisnik dhe bujar. Të gjitha cilësitë e një kalorësi janë të natyrshme për njerëzit e kësaj shenje – ata janë fisnikë, besnikë dhe bujarë. Gongu metalik tenton të pranojë të gjitha kthesat dhe kthesat e fatit si të pashmangshme, ai beson se pak varet nga një person i caktuar. Në thelbin e tyre, njerëzit e lindur në vitin e Metal Gong janë shumë të ndjeshëm, por shpesh e kufizojnë veten në gjithçka për të mos shfaqur tipare natyrore. Mos ndiqni vazhdimisht idealet e larta, bëni një pushim ndonjëherë, duke shijuar jetën këtu dhe tani. Mësoni të shijoni gjëra të tilla si ushqimi i mirë ose shoqëria e mirë.

 

Miqësia mund të lindë me Kolonën e Jade, një kompani e gëzuar do të jetë Burimi i Ujit të Pastër, rivaliteti – Hëna e Re, konfrontimi i padobishëm – Breshka e Liqenit. Numrat me fat janë 7, 19, 31, stina është pranvera.

 

Breshka liqenore (vitet 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006) Si rregull, Breshkat nuk u pëlqejnë udhëzimet dhe këshillat nga më të moshuarit dhe më me përvojë, ata vendosin vetë se si të jetojnë më mirë. Horoskopi tibetian flet për përfaqësuesit e kësaj shenje si njerëz që janë të huaj ndaj dinakërisë dhe intrigave. Në dashuri, Breshka e Liqenit është gjithmonë e butë dhe e kujdesshme. Njerëzit e kësaj shenje janë zotër të plotë të fatit të tyre, por në asnjë rast nuk duhet të rrezikohen, rreziku minimal mund të çojë në pasoja shumë të trishtueshme. Emri i kësaj shenje flet vetë, të lindurit nën shenjën e Breshkës së Liqenit do të mund të kenë sukses në jetë nëse përgatiten me kujdes për zbatimin e çdo plani të tyre.

 

Marrëdhëniet me shenjat: Mbajtësi i Flakës – miqësi, Murgu i shoqëruar nga një majmun – shoqëri gazmore, Hëna e re – rivalitet, gong metalik – konfrontim i kotë. Numrat me fat janë 8, 20, 32, sezoni është vjeshta.

 

Byzylyk lëkure (vitet 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007) Një byzylyk lëkure është i interesuar për gjithçka misterioze, mistike, që përmban një kuptim sekret. Sot mund të jeni një person i mbyllur, i zymtë dhe nesër po argëtoheni në shoqërinë e një folësi të shkujdesur. Frika nga vetmia e shtyn byzylykun e lëkurës në kërkim të miqve të rinj. Mes njerëzve, një person i kësaj shenje mund të konsiderohet një Don Zhuan i guximshëm, sepse ai gjithmonë fsheh komplekse dhe pasiguri thellë në vetvete. Përfaqësuesi i kësaj shenje nuk do të jetë kurrë i pari që do të jetë i vrazhdë dhe nuk do të grindet, ai përçmon agresionin dhe konfliktet, është shumë i pavarur dhe në të njëjtën kohë i lidhur emocionalisht me të dashurit. Byzylyku ​​prej lëkure beson se martesa duhet të jetë vetëm me një person që kupton të gjitha hollësitë e shpirtit të tij dhe nuk do të insistojë në kufizimin e lirisë së tij. Kjo shenjë me kërkesat e saj të larta mund të mos gjejë një partner ideal deri në pleqëri, ndaj horoskopi e këshillon të shikojë përsëri përreth dhe të ndryshojë pikëpamjet e tij për dashurinë.

 

Dielli i nxehtë mund të bëhet një mik besnik për këtë shenjë, një Kobra do të bëjë një shoqëri të gëzuar, rivalitet – një qift i ndritshëm, një konfrontim i padobishëm – një murg i shoqëruar nga një majmun. Numrat me fat janë 9, 21, 33, stina është dimri.

 

Buall i zi (vitet 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008) Bualli i Zi preferon të veprojë drejtpërdrejt, nuk i pëlqen dinakëria dhe intriga, për këtë arsye ai ngatërrohet lehtësisht në rrjetet e armiqve të tij. Kjo është një nga shenjat që horoskopi tibetian e përcakton si përfaqësim të forcës. Dhe është kjo forcë dhe besim në paprekshmërinë e dikujt që tërheq të tjerët. Bualli është pak i ashpër, shumë shpesh ai demonstron forcën e tij, por kjo veçori tërheq seksin e kundërt. Mos harroni se çfarë të mbivlerësoni forcat e veta dhe nënvlerësimi i armiqve është i rrezikshëm. Këshilla jonë për përfaqësuesit e kësaj shenje është që të mos ua zbulojnë të tjerëve të gjitha aftësitë e tyre, por përkundrazi, të përpiqen të duken më të pambrojtur dhe të dobët se sa janë në të vërtetë.

 

Miqësia mund të krijohet me një qift të ndritshëm, një shoqëri e gëzuar do të bëhet nga Hëna e Re, rivaliteti – Dielli i nxehtë, konfrontimi i padobishëm – Kobra. Numrat me fat janë 10, 22, 34, sezoni është verë.

 

Hëna e Re (vitet 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009) Hëna e re i dhuron një personi të lindur në vitin e saj me ndjeshmëri, butësi dhe ëndërrim, por ana e kundërt e këtij personi është aktiviteti në biznes dhe pasioni në dashuri. Ata i magjepsin njerëzit në shikim të parë, duke i korruptuar me pambrojtjen e tyre. Hëna do të shkojë mirë me një partner që e do romancën dhe beson se xhelozia vetëm nxit marrëdhënien. Hëna e re është tepër e ndryshueshme, është xheloze dhe e paqëndrueshme, përfaqësuesit e kësaj shenje shpesh ndryshojnë humorin dhe sjelljen e tyre: ose janë të trishtuar dhe nuk lejojnë askënd t’i afrohet, ose qeshin me forcë dhe argëtim kryesor dhe të dëshiruar. Këshilla kryesore për njerëzit e Hënës së Re është të kontrollojnë emocionet e tyre dhe ndryshimet e humorit.

 

Një shenjë e favorshme për miqësinë është një qift i ndritshëm, për një kompani – një hënë e re. Një rival që mëson aftësi të dobishme është një Gong Metal, një konfrontim i kotë është një shenjë e Shtyllës së Jade. Numrat me fat janë 11, 23, 35. Stina është pranvera.

 

Dielli i nxehtë (vitet 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010) Horoskopi tibetian e përcakton Diellin e nxehtë si një person plot vitalitet dhe optimizëm. E vetmja gjë nga e cila ka frikë Dielli i nxehtë është humbja e lirisë, duke përfunduar në burg me një gardian të ashpër dhe këmbëngulës. Përveç kësaj, asgjë nuk errëson jetën e Diellit, asgjë nuk mund të ndikojë në humorin e shkëlqyer. Ju gjithmonë mund të mbështeteni te Dielli i nxehtë – këta janë njerëz të qëndrueshëm, besnikë. Njerëz të tillë zgjidhin të gjitha vështirësitë pa shpenzuar shumë kohë dhe përpjekje. Me kalimin e moshës, pamaturia dhe gëzimi i Diellit të Nxehtë zbehet, prandaj përpiquni të ruani një shkëndijë argëtimi të pasionuar në veten tuaj. Horoskopi tibetian rekomandon që shpesh të kaloni kohë në shoqëri të mirë dhe të shijoni diçka të këndshme çdo ditë.

 

Një miqësi e mirë mund të krijohet me një byzylyk lëkure, një kobër do të krijojë një shoqëri të gëzuar, një rivalitet – një buall i zi, një konfrontim i kotë – një rojtar i zjarrit. Numrat me fat janë 12, 24, 36, sezoni është verë.

 

Murgu i shoqëruar nga një majmun (vitet 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011) Përparësitë kryesore të kësaj shenje janë gëzimi, imagjinata e gjallë dhe shoqërueshmëria. Një murg i shoqëruar nga një majmun pëlqen të debatojë dhe është gjithmonë i lumtur të marrë pjesë në diskutim. Përfaqësuesit e kësaj shenje kanë një imagjinatë të gjallë, e cila krijon botë të tëra shumëngjyrëshe në minuta. Cilësitë që ai vlerëson tek njerëzit: çiltërsia, mirësia, spontaniteti dhe lehtësia e komunikimit. Në dashuri, Murgu, i shoqëruar nga një majmun, është një shok i vazhdueshëm dhe besnik. Murgjit nuk ndalojnë kurrë së kujdesuri për të dashurit e tyre dhe qëndrojnë gjithmonë besnikë ndaj partnerëve të tyre. Ne ju këshillojmë të mos tregoni anët tuaja më të mira para të gjithëve, të jeni të kujdesshëm ndaj njerëzve që mund ta kenë zili gëzimin tuaj.

 

Horoskopi tibetian sugjeron të kërkoni miq midis shenjave të Mbajtësve të Zjarrit, kjo aleancë ju garanton miqësi të fortë, Breshka e Liqenit – për shoqëri e gëzuar. Shmangni byzylykun e lëkurës, i cili ju premton një përballje të padobishme. Numrat me fat janë 11, 23, 25.

 

Përshëndetje të dashur lexues! Në këtë artikull do të përpiqemi të zbulojmë marrëdhënien midis budizmit dhe astrologjisë tibetiane.

 

Gjeografia e shpërndarjes dhe rëndësisë . Astrologjia tibetiane sipas datës së lindjes ka një ndikim të rëndësishëm në jetën e tibetianëve dhe banorëve të vendeve të tjera ku janë përhapur traditat kulturore të budizmit: Mongolët, Manchus, banorët e Turkestanit Kinez, Buryats, Kalmyks dhe Tuvans, si dhe popullsia. të rajoneve të caktuara të Kinës, Himalajeve dhe Azisë Qendrore.

 

Në këto vende, aq shumë vëmendje i kushtohet si astrologjisë ashtu edhe mjekësisë, saqë studentët e mjekësisë institucionet arsimore janë të detyruar të studiojnë astrologjinë në mënyrë të barabartë me lëndët e tjera, ndërsa askush nuk i detyron studentët e kurseve astrologjike të bëjnë të kundërtën.

 

Çfarë ndihmon astrologjia për të mësuar

Me ndihmën e astrologjisë, ata llogaritin pozicionin e planetëve, bëjnë kalendarë, parashikojnë eklipset dhe fatkeqësitë e tjera natyrore dhe, natyrisht, bëjnë një horoskop personal. , pasi vendasit janë mësuar të udhëhiqen prej tyre në raste të rëndësishme të jetës së tyre, qoftë mbjellja, ndërtimi i banesave të reja, pajtueshmëria e bashkëshortëve të ardhshëm. , dasmë dhe madje një mënyrë varrimi pas vdekjes.

 

Qendra Astrologjike Tibetiane . Udhëheqësi shpirtëror i budistëve, Dalai Lama i 14-të, e respekton astrologjinë, megjithëse nuk beson në të. Ai beson se, sipas Budës, gjithçka në këtë botë ndodh si rezultat i karmës së dikujt tjetër, veprimeve të tij dhe elementit të rastësisë.

 

Por, pavarësisht kësaj, ai ndihmoi në rindërtimin e Institutit Tibetian të Mjekësisë dhe Astrologjisë, i cili quhet Men-tsi-khang. Ndodhet në Indi, sepse në Kinë, që përfshin Rajonin Autonom të Tibetit, astrologjia konsiderohet bestytni dhe e paligjshme.

 

Ky institucion publikon rregullisht kalendarin zyrtar tibetian, nga ku të gjithë mund të mësojnë për ditë të mbarë dhe të pafat, për shembull, një parashikim për vitin 2018 ose për çdo ditë.

 

Për më tepër, këtu trajnohen mjekë të mjekësisë tibetiane, dhe ka një publik kujdesit shëndetësor dhe ruhen ekspozitat më të vlefshme historike:

 

mostrat e barnave;,ilustrime për tekste të lashta mjekësore dhe astrologjike;

ikona budiste;instrumentet e lashta të Eskulapit; dokumentet mjekësore.

 

Si filloi gjithçka – I ndikuar nga astrologjia tibetiane fe e lashtë bon, kultivuar këtu edhe para ardhjes së budizmit. Nga shekulli i shtatë pas Krishtit, kur Budizmi u përhap në Tibet, të dyja fetë ishin në një gjendje antagonizmi, por më pas pati një ndërthurje dhe sintezë idesh, madje u shfaqën heronj të përbashkët kombëtarë.

 

Themelet e astrologjisë tibetiane janë të ndërlidhura, por aspektet astrologjike disi të modifikuara të përdorura në Indi dhe Kinë. Prandaj, filozofia e saj është paksa e ndryshme.

 

Origjina e astrologjisë tibetiane është Kalachakra Tantra, që do të thotë “cikle kohore”. Sipas përshkrimit të Budës, ka cikle të jashtme që lidhen me lëvizjen e planetëve dhe periudha kohore, si një ditë, një javë, një muaj, një vit; dhe të brendshme.

 

Këto të fundit lidhen me ciklet e frymëmarrjes dhe energjitë e ndryshme ndaj të cilave ekspozohet trupi i njeriut. Ka cikle të tjera me të cilat (në formën e meditimit mbi imazhin e Budës Kalachakra) mund të kuptohen dy llojet e para të cikleve ose t’i pastrojnë ato nëse është e nevojshme.

 

Dallimet në filozofi /Ky është ndryshimi kryesor midis astrologjisë tibetiane dhe hindu ose kineze. Në astrologjinë hindu, rëndësia kryesore i kushtohet kohës së ritualeve, në kinezisht – marrjes ose mbajtjes së pushtetit, domethënë politikës, me ndihmën e saj.

 

Këtu kemi të bëjmë me mundësinë e çlirimit nga të gjitha llojet e kufizimeve që prekin një person si rezultat i cikleve të ndryshme: ndryshimi i stinëve, ndryshimet e motit, cikli i pubertetit, cikli menstrual, menopauza dhe të tjera.

 

I çliruar përmes meditimit nga kufizimet e imponuara prej tyre, një person bëhet i lirë të tregojë dhembshuri dhe të ndihmojë të tjerët në maksimum.

 

5 elemente : Pse mjekësia dhe astrologjia janë kaq të lidhura në Tibet? Kjo ndodh sepse bota e jashtme dhe trupi i njeriut përbëhen nga të njëjtat elementë. Janë pesë prej tyre – metali, uji, zjarri, druri dhe dheu, dhe ato duhet të jenë në harmoni me të brendshmen dhe të jashtmen në lëvizjen e kohës.

 

Këta elementë janë të lidhur me 12 kafshë: miu, demi, tigri, lepuri, dragoi, gjarpri, kali, delet, majmuni, gjeli, qeni, derri.

 

Prandaj, një cikël prej 12 karakteresh mund të përfshijë si vitin e miut metalik, ashtu edhe, të themi, vitin e miut të ujit. Çdo kafshë shfaqet në pesë forma të ndryshme në intervale të përcaktuara rreptësisht. Ju mund të kontrolloni vitet në kalendarin tibetian.

 

Duhet të theksohet se në Tibet fillimi i vitit nuk bie në janar, si ne. Më poshtë ne ofrojmë disa informacione që mund t’i përdorni për të përcaktuar tuajin shenjë astrologjike sipas vitit të lindjes:

 

Ekzistojnë disa teori për origjinën e ciklit gjashtëdhjetëvjeçar në astrologji. E para, kineze, është 5 elementët e mësipërm të shumëzuar me 12 kafshë. E dyta, indiane, është se planeti Jupiter bën 5 rrotullime dymbëdhjetëvjeçare rreth Diellit në 60 vjet.

 

Tjetra, gjithashtu nga India, është se planeti Saturn bën dy rrotullime tridhjetëvjeçare rreth yllit gjatë së njëjtës kohë.

 

Astrologët tibetianë vendosën ta kombinojnë këtë njohuri në sistemin e tyre të vetëm. Vendimi për edukimin e tij u mor kur tashmë kishin kaluar tre vitet e ciklit të ardhshëm kinez. Prandaj, që atëherë, për tibetianët, ky cikël fillon me vitin e Lepurit, dhe jo me Miun, si me banorët e Perandorisë Qiellore.

 

Astrologjia në folklor

Këta të fundit kanë një përrallë të shkëlqyer se si filluan të numërojnë vitet sipas kafshëve. Sipas saj, zoti i Jade Yu-di ua mësoi këtë njerëzve. Një herë ai urdhëroi të gjitha kafshët dhe zogjtë të vinin në pallat për të përcaktuar më të denjët

 

Në atë kohë, të gjitha kafshët jetonin në paqe, dhe macja dhe miu, dy miqtë më të mirë, vendosën të shkonin së bashku në Pallatin Qiellor. Meqenëse macja ishte një përgjumëse e madhe, ajo i kërkoi miut ta zgjonte herët, për të cilën miu e siguroi dhe në mëngjes ajo shkoi vetëm në pallat.

 

Në të njëjtën kohë, dragoi po shkonte edhe në pallat, por donte t’i zbukuronte kokën me brirë të bukur, të cilët në ato ditë ishin në kokën e një gjeli. Me mashtrim, ai ia mori brirët dhe ata arritën në pallat.

 

Të gjitha kafshët ishin në koleksion, përveç maces. Zoti i urdhëroi ata të zgjidhnin mes tyre dymbëdhjetë më të denjët. Zgjedhja ra në 12 kafshë të njohura për ne. Dhe shpërtheu një mosmarrëveshje: kush duhet të jetë i pari, në çfarë rendi t’i rregullojë këto vite.

 

Vladyka ndërhyri dhe sugjeroi Vol. Por Miu vërtetoi se njerëzit e konsiderojnë atë më të madhin. Që atëherë, ajo ka qenë numri një. Por kur u kthye, e shkujdesur dhe e shpërthyer nga krenaria, u takua me një mace, duke fërshëllyer me indinjatë. Si pasojë e përleshjes që u ngrit, macja gëlltiti miun, prandaj filloi armiqësia e tyre.

 

Dhe Gjeli, i trishtuar që e vunë pas Dragoit, vendosi që ishin brirët. Ai doli në breg dhe filloi pa sukses të kërkonte mbrapsht brirët. Por ai nuk priti një përgjigje dhe që nga ajo kohë gjelat këndonin në mëngjes “Long-gege, jiao huan wo!”

 

Ju mendoni se është “Ku-ka-re-ku?” Aspak. Do të thotë “Vëlla dragua, më jep brirët!”

 

konkluzioni

Siç mund ta shohim, tibetianët nuk huazuan verbërisht idetë e kulturave të huaja, por i përpunuan ato në mënyrë krijuese, i kuptuan dhe i plotësuan me përvojën dhe njohuritë e tyre.

 

Nga pikëpamja e budizmit, astrologjia është një mundësi për të hequr qafe çdo kufizim, duke pasur njohuri fillestare për rrjedhën e mundshme të ngjarjeve. Ky nuk është aspak një paracaktim.

 

Në sutrat e lashta budiste, fati i një personi përcaktohet nga viti, muaji, dita dhe madje edhe ora e lindjes: dymbëdhjetë vitet e ciklit lindor, si dhe dymbëdhjetë muajt, ditët e muajit dhe orët e ditë mbajnë emrat e disa kafshëve. Midis tyre, ka pesë shenja “të forta” (shenjat e Tigrit, Dragoit, Kalit, Qenit, Derrit) dhe shtatë shenja “të buta” (shenjat e miut, kaut, lepurit, gjarprit, deles, majmunit dhe gjelit). . Gjatë periudhave të shenjave “të vështira”, rrethanat e jetës dhe tiparet e personalitetit janë të vështira për t’u ndryshuar, një person vepron nën presionin e rrethanave, ndërsa në periudha “të buta”, shumë bëhet e lakueshme, e ndryshueshme, e arritshme për ndryshim – kjo ndarje nuk ndodh. përkojnë me ndarjen e shenjave në Yang dhe Yin).

 

Nëse përshkruani 12 shenja të ciklit në formën e një rrethi, duke i vendosur ato, siç është zakon në Lindje, në drejtim të akrepave të orës dhe duke vendosur figurën e një Buda të ulur në qendër, atëherë një nga shenjat do të jetë mbi kokën e tij, dy të tjerët – në nivelin e veshëve, dy të tjerët – në nivelin e shpatullave dhe kështu me radhë. Astrologët budistë gjithashtu morën parasysh vendndodhjen e shenjave “në lidhje me Budën”, duke besuar se me kalimin e kohës rrethi i zodiakut rrotullohet rreth Budës në drejtim të akrepave të orës.

 

Sidomos shpesh ky rregullim i shenjave merrej parasysh për të sqaruar karakteristikat e vitit të lindjes. Viti lindor, i cili, siç e dini, nuk fillon më 1 janar, por në fund të janarit – shkurt, hapet me muajin e Tigrit. Prandaj, në fillim të çdo viti (pranverë) muaji i Tigrit është mbi kokën e Budës. Shenja që tregon vitin mund të jetë në çdo vend tjetër.

 

Kështu, një person i lindur në vitin e Tigrit dhe në muajin e Tigrit konsiderohet të ketë lindur në krye të Budës, dhe në të njëjtin vit në vjeshtë (në muajin e majmunit) – në këmbët e tij.

 

Muaji aktual (përafërsisht që korrespondon me një ose një tjetër shenjë të zodiakut evropian) vendoset gjithmonë mbi kokën e Budës. Pra, nëse keni lindur në vitin e Tigrit, por në qershor, që korrespondon me muajin e Kalit, atëherë shenja e Kalit do të jetë mbi kokën e Budës dhe shenja juaj e Tigrit do të jetë në pozicioni i pestë prej tij: keni lindur pranë barkut të Budës. Nëse jeni Binjak, por keni lindur në vitin e Dragoit, atëherë shenja juaj (shenja e vitit të Dragoit) do të zhvillohet pranë shpatullave të Budës.

 

Çfarë do të thotë kjo? 1. Një person i lindur në krye të Budës është i destinuar për pasuri dhe lavdi. Ai madje mund të bëhet një mbret ose një khan (ose, duke pasur parasysh realitetin tonë, president i ndonjë rajoni, banke ose fondi).

 

  1. Një person i lindur pranë veshëve të Budës është i pajisur me mençuri. Ky është një shkencëtar, një studiues. Ai është ambicioz, përpiqet në mënyrë të qëndrueshme për qëllimin e tij dhe, si rregull, e arrin atë, sepse është me fat.

 

  1. Një person i lindur në shpatullën e Budës gëzon favorin e atyre që janë në pushtet – dhe në të njëjtën kohë është i pavarur, i pavarur: mendja e tij e jashtëzakonshme e lejon atë të shkojë në rrugën e tij.

 

  1. I lindur pranë duarve të Budës – një person i aftë, një mjeshtër i zanatit të tij, gjithmonë duke u përpjekur ta çojë atë që filloi deri në fund dhe të përmirësohet vazhdimisht në artin e tij. Nuk do të mbetet kurrë pa një copë bukë.

 

  1. Një person i lindur pranë barkut të Budës do të jetojë gjithashtu me bollëk: nëse nuk fiton asgjë, atëherë do ta gjejë fati. Por, si rregull, ky është një person që kërkon të sigurojë rehati për veten dhe familjen e tij, gjë që zakonisht ia del.

 

  1. Një person i lindur në ijet e Budës është një qenie e varur. Me shumë mundësi, ai do të jetojë në një shtëpi të çuditshme, ndoshta edhe në një vend të huaj, dhe do të ndjekë udhëzimet e të tjerëve.

 

  1. Një person i lindur në këmbët e Budës është i rrethuar nga kujdesi i të tjerëve. Nëse ky është një burrë – ai e do shumë gruan e tij, nëse është një grua – ajo e adhuron burrin e saj. Në shtëpi, si rregull, mbretëron prosperiteti.

 

EMËRTIMET SIPAS VITIT TË LINDJES

Për burrat Viti i Miut. Për të lindurit në vitin e Miut, fati u jep ngopje dhe pasuri. Ata që kanë lindur në pranverë ose verë janë të drejtpërdrejtë, ata janë vërtet të drejtë. Të lindurit në vjeshtë janë të pasur, me natyrë të mirë. Në 12 dhe 20, duhet të keni kujdes nga telashet. Martesa me “Kalin” është e pafavorshme. Ju nuk duhet të shkoni në funeralin e njerëzve që kanë vdekur në muajin tuaj të lindjes, si dhe në tetor. Një person i tillë është i vështirë për t’u trajtuar. Nëse e përballon sëmundjen në moshën 70-vjeçare, do të jetojë deri në 90. Ai do të vdesë më 13 korrik.

 

Viti i Kaut. Një person me të ardhura mesatare. Megjithatë, një i lindur në pranverë ose verë mund të pasurohet; për ata që kanë lindur në vjeshtë dhe dimër, shanset për këtë janë të vogla. Por gratë janë të favorshme për të dhe ai ka sukses në shkenca. Në 24, dhe më pas në 40, ai mund të përparojë, të bëhet person i famshëm, udhëheqës. Nëse e përballon krizën në moshën 56-vjeçare, mund të jetojë deri në 90. Ai do të vdesë më 1 korrik.

 

Viti i Tigrit. Ai që lind në pranverë dhe verë nuk do të fitojë pasuri, por ai që ka lindur në vjeshtë ose në dimër do të bëhet i pasur. Ka një karakter të gjallë, të lumtur në dashuri. Nëse ka një shenjë të vogël lindjeje pranë zemrës, kjo do të thotë se ai do të ketë vajza, jo djem. Disa vajza do të lindin edhe nëse nuk ka shenjë lindjeje, por martesa e parë është e pasuksesshme. Në moshën 1, 20, 39 vjeç, duhet pasur kujdes nga zjarri dhe uji. Në moshën 40-vjeçare do të arrijë sukses në fushën që ka zgjedhur, dëshirat e tij do të plotësohen. Nëse ai ka lindur në maj, ai nuk duhet të marrë burra në shërbimin e tij. Një Tigër i edukuar mirë, i arsimuar gëzon patronazhin e shefit të tij. Nëse i mbijeton krizat në 61 dhe 80, do të jetojë deri në 90. Do të vdesë më 1 janar në orën e majmunit (3-5 të mëngjesit).

 

Viti i Lepurit. Një person me të ardhura mesatare. Të lindurit në pranverë ose verë do të jenë të drejtpërdrejtë, të qëllimshëm. Të lindurit në vjeshtë ose dimër do të pasurohen. Personazhi është impulsiv, por mendjemprehtë. Ai karakterizohet nga mirësia, inteligjenca, të mësuarit, jetëgjatësia. Në moshën tre vjeçare ekziston rreziku për t’u kafshuar nga qeni. Në moshën 16 dhe 18 vjeç, ai do të kapërcejë pengesa të vështira dhe, ndoshta, do të fitojë famë. Muajt ​​më të keq për shëndetin janë shkurti dhe gushti. Moshat kritike (kur mund të ketë probleme) – 30, 42 dhe 60 vjeç. Nëse e kapërcen krizën e 70 viteve, do të jetojë deri në 82 dhe do të vdesë më 8 shkurt në orën e Qenit (19-21).

 

Viti i Dragoit. Jeta është mjaft e vështirë, por e sigurt financiarisht. Ai që ka lindur në pranverë ose verë do të jetë i pasur; të lindur në vjeshtë dhe dimër, vetëm pasuria relative është në dispozicion. Martesa e padëshirueshme me “Qen”, e dëshirueshme me “Miun”. Ai do të ketë tre djem, njëri prej të cilëve mund të bëhet i pasur dhe fisnik. Ka një shenjë lindjeje në anën e pasme të shpatullës, që do të thotë mençuri dhe elokuencë, sukses me gratë, fat të mirë në biznes. Marsi, shtatori dhe tetori janë muaj kritikë: duhet pasur kujdes, nuk rekomandohet të shkoni në funerale. Vitet e rrezikshme – 4, 28, 39, 56, 60. Nëse e kapërcen sëmundjen në moshën 70 dhe 80 vjeç, do të jetojë deri në 90 dhe do të vdesë më 9 mars.

 

Viti i Gjarprit. Të lindurit në pranverë dhe verë kanë të ardhura mesatare, të lindurit në vjeshtë dhe dimër janë të pasur dhe me fat. Ky është një person i qetë, miqësor. Të lindurit në prill ose tetor janë të aftë për shkencë. Martesa me “Gjarpërin”, “Miun” dhe “Demin” është e pafavorshme. Në rast të papajtueshmërisë në martesë, jo ai, por partneri do të vdesë herët. Megjithatë, ai është i destinuar të ketë, me shumë mundësi, jo një, por disa martesa. Nga këto martesa ai do të ketë tre djem dhe njëri prej tyre, nëse lind në një ditë të mbarë, do të bëhet fisnik dhe i pasur. Moshat kritike – 7, 8, 10 vjeç. Në moshën 16 vjeç, fati do të bëjë një dhuratë, do të përmbushë një dëshirë. Në 20-30 vjet, një sëmundje e rëndë kërcënon. Nëse e kapërcen krizën në moshën 61 dhe 68 vjeç, do të jetojë deri në 90. Do të vdesë më 6 maj (bie nga kali).

 

Viti i kalit. Intelektual, do të arrijë sukses në shkencë, nderime dhe lavdi. Jetë të gjatë. Të lindurit në vjeshtë dhe dimër janë veçanërisht me fat dhe të sigurt financiarisht. Martesa e pafavorshme me “Miun”, e favorshme – me “Lepurin” dhe “Derrin”. Sidoqoftë, martesat, si rregull, janë disa. Nëse pajtueshmëria e partnerëve është e parëndësishme, atëherë do të lindin vajza, dhe djali, nëse lind, do të ketë një karakter të vështirë ose do të sëmuret. Në shpatullën e djathtë ose në fytyrë ka një shenjë lindjeje, që do të thotë një karakter me temperament të shpejtë. Mosha kritike është 15-16 vjeç. Muaji më i vështirë është maji. Të ftuarit nuk duhet të priten në 1 maj. Nëse ai përballet me sëmundjet në moshën 51 dhe 83 vjeç, ai do të jetojë deri në 90 vjeç. Do të vdesë më 20 korrik në orën e Derrit (9-11 pasdite).

 

Viti i Deleve. Njeri i dobët. Në fillim të jetës, privimi, nevoja, varfëria janë të mundshme, por gradualisht ai do të bëhet i pasur. Me fat janë ata që kanë lindur në pranverë dhe verë. Martesa me “Demin”, “Delen”, “Lepurin” dhe “Derrin” është e pafavorshme. Të lindurit në shkurt, qershor, tetor janë të pakënaqur në martesë, kanë pajtueshmëri të dobët me partnerin. Për të lindurit në muajt e tjerë, martesa është më e suksesshme, lindin djem. Sidoqoftë, nëse ka një shenjë lindjeje në shpatullën e majtë ose në krahun e djathtë, nuk do të ketë djem. Mosha kritike – 11, 60 dhe 70 vjeç. Nëse ai i mbijeton krizës në moshën 62 dhe 70 vjeç, ai do të jetojë deri në 91 vjeç. Ai do të vdesë më 12 qershor në orën e Dragoit (7-21 pasdite), duke u mbytur në një copë mish.

 

Viti i majmunave. Varfëria, madje edhe skamja, ka shumë të ngjarë. Të lindurit në pranverë dhe verë bëjnë një jetë të drejtë. Personi është me natyrë të mirë, i gëzuar, por në të njëjtën kohë i vendosur dhe i vendosur. I pëlqen ushqimi i kafshëve. Martesa me “Tigrin” është e pafavorshme. Në përgjithësi, mund të ketë disa martesa, lindin djem. Nëse ka një shenjë lindjeje në anën e pasme të shpatullës, është e padëshirueshme të shkosh në një funeral dhe në përgjithësi të jesh i pranishëm në fatkeqësinë e dikujt tjetër. Kudo që të shkoni, duhet të vishni nëntë fije mëndafshi (të ngjitura në kapelë) dhe tre fije liri (në anën e pasme). Në moshën 1-2 vjeç mund të kafshohet nga një qen. Krizat kërcënojnë edhe në moshën 25, 37, 61, 80 vjeç. Por mund të jetojë deri në 90 vjet. Do të vdesë më 10 gusht.

 

Viti i Gjelit. Një person me të ardhura mesatare. Nuk ka mjaft yje nga qielli, por një i lindur në vjeshtë dhe dimër është me fat. Ai ka një karakter të sjellshëm, të butë, është e pamundur të zemërohesh me të. Një sens humori shumë i zhvilluar. Ai nuk dëgjon këshillat dhe udhëzimet. Aftësi të mira, fat të mirë në shkenca, arte, zanate. Martesa me “Hare” është e pafavorshme. Martesa harmonike me “Gelin”. Në një martesë harmonike, mund të lindin disa djem. Në gjoks ose në fytyrë – një mbresë, plagë ose shenjë lindjeje, që do të thotë një thirrje për t’u bërë shaman. Moshat kritike janë 11-12, 15 dhe 20 vjeç, kur duhet të presësh telashe. 20 shkurti nuk rekomandohet të vizitoni të sëmurët. Kufiri i moshës është 92 vjeç (nëse përballeni me krizat në moshën 60 dhe 80 vjeç). Dita e vdekjes – 5 shtator.

 

Viti i Qenit. Personi elokuent, inteligjent me karakter të sjellshëm, i shoqërueshëm. Të aftë për gjuhë. I pëlqen të vishet mirë. Të lindurit në vjeshtë dhe dimër janë veçanërisht me fat, jeta e tyre është e begatë. Të lindurit në pranverë dhe verë kanë më shumë vështirësi. Dy martesa, tre romane. Martesa e favorshme me “Qen” dhe “Derrin”. Moshat kritike janë 11, 25, 48 dhe 50 vjeç. Në këtë kohë, duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm. Në shkurt dhe shtator, duhet të përmbahen nga vizitat e të sëmurëve, nga funeralet. Nëse e kapërcen krizën e 60 viteve, mund të jetojë deri në 90.

 

Viti i Derrit. Të lindurit në pranverë dhe verë shoqërohen me pasuri. Të lindurit në vjeshtë dhe në dimër janë të drejtë, të painteresuar, luftëtarë për drejtësi. gëzon dashuri e madhe seksit të kundërt. Martesa e pafavorshme me “Gjarprin”, e favorshme me “Lepurin” dhe “Derrin”. Tri herë në jetë do të ketë vështirësi serioze – në moshën 3, 9 dhe 20 vjeç. Nëse ka shenja lindjeje në shpatullën e majtë, në krahun e djathtë ose në shpinë, atëherë do të lindin vetëm vajza. Nëse një shenjë lindjeje është në krahun e majtë ose në anën, do të thotë që një ditë në jetë do t’i mbijetojë “lajmit më të pakëndshëm”. Jeta do të jetë e vështirë, të gjitha dëshirat do të plotësohen vetëm në pleqëri, por ai do të jetë i lumtur. Nëse ai kapërcen vitet e krizës (3, 9, 16, 19, 60 vjeç), atëherë ai do të jetojë deri në 80 dhe do të vdesë më 20 shkurt në orën e Kalit (11:00 – 13:00).

 

Për gra

Viti i Miut. I përmbajtur, i kujdesshëm, i prekshëm. Kujdeset butësisht për të dashurit. I pëlqen punimet me gjilpërë. Personazhi është gjaknxehtë, por mendjemprehtë, jo hakmarrës. Ata janë të destinuar për një fat të lartë, por një sëmundje e papritur mund të ndërhyjë (vendi më i prekshëm është fyti, qafa). Të lindurit në pranverë ose verë janë më me fat se ata që kanë lindur në vjeshtë dhe dimër. Martesa e pafavorshme me “Demin” dhe “Kalin”, e favorshme – me “Miun” dhe “Tigrin”. Mosha kritike: 15, 37, 61 dhe 73 vjeç. Nëse i kapërcen këto kriza, ajo do të arrijë moshën 90 vjeç dhe do të vdesë në orën e Tigrit (3-5 pasdite).

 

Viti i Kaut. Karakter i butë, me natyrë të mirë, mosinteresim, gatishmëri për të bërë gjithçka për hir të të tjerëve: gra të tilla kanë shumë të dashura dhe miq. Të lindurit në vjeshtë dhe dimër janë veçanërisht me fat. Aleancë e favorshme me “Gjarprin” dhe “Gelin”. Mosha e rrezikshme – 23, 46, 55 vjeç. Vizitat tek të sëmurët dhe funeralet duhet të shmangen në këtë kohë, veçanërisht në dhjetor. Vitet e tjera të krizës: 64, 71 dhe 81.

 

Viti i Tigrit. Jeta është e begatë, me bollëk. Personazhi është gjaknxehtë, por gjaknxehtë. Është popullor me meshkujt ata e duan atë. Ata që kanë lindur në pranverë ose verë janë veçanërisht me fat, të rrethuar jo vetëm nga prosperiteti, por edhe nga bollëku. Pas 40 vjetësh, ata gradualisht bëhen maksimalistë. Aleancë e favorshme me “Gjarprin” dhe “Gelin”. Nëse nuk ka harmoni në martesë – telashe serioze. Në rini, ekziston rreziku të vuani nga zjarri ose uji, të sëmureni me ndonjë sëmundje të gjoksit, barkut. Vitet e krizës – 55, 77 dhe 82 vjet.

 

Viti i Lepurit. Një jetë e begatë, interesante, plot ngjarje, veçanërisht për ata që kanë lindur në pranverë ose verë. Shpesh – aftësi të jashtëzakonshme për punë me gjilpërë ose gatim. Ajo është e zgjuar, e shpejtë, por lehtësisht e prekshme, e pambrojtur. Ajo është mirënjohëse ndaj atyre që e ndihmojnë, por ka pak miq. Vitet veçanërisht të vështira: 17, 20, 40 vjet. Mosha kritike kur problemet shëndetësore mund të bëhen të rrezikshme është 53, 61, 77, 97 vjeç.

 

Viti i Dragoit. Ajo është e sjellshme dhe e përgjegjshme. Gruaja e mirë gjilpërë, grua punëtore. Nëse nuk ka harmoni në martesë, ajo do të jetë e pakënaqur. Të lindurit në vjeshtë dhe dimër janë më të lumtur. Nëse ka një shenjë lindjeje në krah ose gjoks, kjo është një shenjë e mirë: dëshirat e saj kryesisht përmbushen. Marrëdhënie të këqija me nusen dhe të afërmit. Koka, kockat, dhëmbët janë subjekt i sëmundjeve. Në fëmijëri, ata duhet të jenë të kujdesshëm ndaj zjarrit dhe ujit. Vitet veçanërisht të vështira: 1, 28-29 vjeç. Vitet e krizës: 52, 65, 80 vjet. Vdekja 21 dhjetor.

 

Viti i Gjarprit. I zgjuar, i bukur, i sjellshëm, ka shumë miq. Bursa do t’i sjellë asaj respekt dhe lavdi. I lindur në pranverë ose verë, ka një karakter të fortë, të plotë. I lindur në vjeshtë ose dimër, dashamirës, ​​me fat, i sigurt financiarisht, i talentuar. Në jetën e saj, ajo është e destinuar të përjetojë dy herë vështirësi serioze. Në moshën 30-vjeçare do të shfaqen veçanërisht shumë miq. Vitet e vështira – 37, 40 vjet. Mosha kritike – 55, 64, 72 vjeç. Dita e vdekjes – 2 gusht.

 

Viti i kalit. Pamje e këndshme, karakter i sjellshëm, i qetë. Sidoqoftë, në marrëdhëniet me të dashurit mund të jetë intolerant, madje edhe agresiv. Sidoqoftë, me burrin e saj ajo është e dashur, e bindur, bën gjithçka siç thotë ai. Ajo që ka lindur në pranverë apo verë ka gjithmonë begati në shtëpi, fati e favorizon atë. Të lindurit në vjeshtë apo në dimër nuk janë aq me fat. Nëse ka një nishan në pjesën e pasme të shpatullës, dëshirat realizohen. Moshat kritike – 5, 10 dhe 75 vjeç. Do të vdesë më 25 gusht, në orën e Gjarprit (9-11 p.m.).

 

Viti i Deleve. Shtëpia është një tas plot. Gjysma e dytë e jetës është më e lumtur. Fati i atyre që kanë lindur në vjeshtë dhe dimër është veçanërisht i favorshëm. Gra të tilla janë të bukura, kanë një karakter të mirë, akomodues, të shoqërueshëm, konvergojnë lehtësisht me njerëzit. Shumë janë të tërhequr nga pastërtia e mendimeve të tyre. Ajo nuk e kujton të keqen, harron ankesat që i janë shkaktuar. Si fëmijë, ajo duhej të ishte e kujdesshme ndaj zjarrit dhe ujit. Një shenjë lindjeje në qafë, krahun e djathtë ose gjoks tregon se sprovat e vështira do të bien në pjesën e saj, veçanërisht nëse partneri i saj është “Demi”. Vitet e vështira – 5, 17, 40 dhe 58 vjeç. Vitet e krizave – 63 ose 71 vjet.

 

Viti i majmunave. Ata që kanë lindur në pranverë dhe verë janë veçanërisht me fat. Gëzuar, i do pushimet, konvergon lehtësisht me njerëzit, do të bëjë gjithçka për një të dashur, nga natyra ajo është e gëzuar, por e ndjeshme dhe e pambrojtur. Nëse ka një shenjë lindjeje në anën e pasme të shpatullës – përmbushja e dëshirave. Një përvojë negative, një situatë stresuese në fëmijëri është e mundur. Vitet e vështira për shëndetin – 24, 37, 4 vjet. Vitet e rrezikshme, të krizës – 64, 73 ose 85 vjet.

 

Viti i gjelit. Të lumtur janë ata që kanë lindur në pranverë apo verë. Të lindurit në vjeshtë dhe dimër nuk do të jenë shumë të pasur, por as të varfër. Karakter i mirë, i ekuilibruar, afarist, e mban fjalën. Punëtore, miqësore nga natyra, ndaj ka shumë miq. Di të vishet mirë dhe me shije. Gra të tilla shpesh i përkasin një familje fisnike. Një shenjë lindjeje në anën është një shenjë e një fati të lumtur. Vitet e vështira për shëndetin – 22, 38, 47 vjeç. Mosha e krizës – 64 dhe 83 vjeç.

 

Viti i Qenit. Të lindurit në pranverë dhe verë janë më me fat se ata që kanë lindur në vjeshtë dhe dimër. Ata kanë një natyrë impulsive, por harrojnë shpejt ankesat e shkaktuara. I prekshëm, lehtë në panik. Në mars dhe shtator ata duhet të kenë kujdes nga varrezat, jo të shkojnë atje. Gjithashtu nuk duhet të vendosni për lidhje dashurie gjatë këtyre muajve. Zemra është e përgjegjshme, e butë. Shpesh i dënuar me dashuri të pashpërblyer. Aleancë e favorshme me “Kalin”. Mosha e rrezikshme – 60 dhe 90 vjeç.

 

Viti i Derrit. Jetë e qetë, e begatë. Nëse nuk ka harmoni në martesë, do të lindin vajza. Aleancë e favorshme me “Kalin” dhe “Derrin”. Nëse ka një shenjë lindjeje në shpatullën e majtë, kjo do të thotë që një aleancë me çdo shenjë është e mundur. Me një bashkim harmonik do të lindin disa djem. Moshat kritike: 10, 19, 50, 60 ose 70 vjeç.