Ambicia për risi të reja/ Nga Bejdo Malo

Ambicia për risi të reja/ Nga Bejdo Malo

37
0

Kompleksi më i bukur në Tiranë. “Perandoria” e pallatave më të bukura të Tiranës. Kompleksi i konceptuar sipas standarteve bashëkohore të jetesës në komunitet. Këto janë fjalët e një gazetari  të huaj para kompleksit “Delijorgji” në ish-parkun në Tiranë. Edhe pse gazetarit i shpjegojmë se këtu ka qenë një lagje ku jetonin më të varfërit e Tiranës dhe disa ndërrmarrje karakatinë të ish-diktaturës, ai befasohet nga ky trasformim.  Një bisnesmen shumë serioz, një njeri që punon 24 orë në ditë mund të bëjë një mrekulli të tillë- thotë gazetari i huaj. Kompleksi është drejt përfundimit dhe pallati në anën e djathtë të urës së Lanës  është shumë bashkëkohor.  Shumë modern. Investitori ka bërë një rikoncpetim arkitekturor dhe të një prej rrugëve më me trafik në Tiranë. Rruga ne krah te kompleksit eshte nje nga rruget me kapacitetin me te madh shkarkues te trafikut. Por te gjitha rruget hyrese dhe dalese ne komples jane te projektuara aqe bukur sa e ndihmojne trafikun. Po dhurata me e bukur vec kompleksit eshte dhe ura me harqe te bardha per kembesoret qe lidh lagjen “Selite” me parkun. Kjo ure ka zgjidhur shume probleme qe te dale tek stacionet e atuobuzeve  urbane. Ajo eshte ura me e bukur e ndertuar mbi Lane. Eshte nje koncpet me komplesin “Delijorgji”. Ky investitor shume serioz shume i pergjegjshem i ka dhene tjeter fytyre Tiranes. Sherbimet qe afrohen brenda komplesit jane sherbimet me cilesore ne Tirane. Vec supermarketeve nje risi eshte dhe kendi i lojerave per femije. Ne menyre te padiskutueshme eshte kompleksi me modern ne Tirane. Me lojera miderne per femije. Kjo fale nje njeriu qe punon 24 ore ne dite qe e dashuron bisnesin. Ai ka bere dhe nje investim shume modern per nje fabrike telash e  dyta ne Ballkan per nga kapaciteti dhe cilesia. Uzina e telave ne Durres e ndertuar ne kohe rekord ne kohen e pandemise eshte nje tjeter investim bashkekohor qe ka punesuar disa dhjetra specialiste. Korrekt ne pagesa korrekt me pagesat ne shtet ky investitor e njeh shume mire ekonomine e tregut. Ai ska shume fjale. Shok te ngushte paketen e cigareve dhe idete per te bere gjera surprize ne infrastrukturen e Tiranes dhe industrine e rende. Kete burre ne mesin e te 50-tave mos u habit nese e gjen qe ne oren 06.00 te mengjezit apo 00.00 te dites se re duke vezhguar cilesine e hedhjes se betonit, cilesine e hedhjes se asfaltit apo puneve te tjera te kompleksit qe eshte ambicja me e madhe e ndertuar ne Tirane. Po planet e tij jane akoma me te gjera te shtrira ne kohe dhe ne hapesiren e Tiranes.

loading...