9 qytetet më të mëdha në histori

9 qytetet më të mëdha në histori

339
0

Që nga kohët e lashta e deri më sot, së paku 19 qytete kanë udhëhequr botën në popullsi. Ne kemi profilizuar secilin prej tyre, duke marrë të dhëna dhe njohuri kryesisht nga historiani Stanford dhe arkeologu Ian Morris. Qytetet, natyrisht, janë rritur shumë më tepër gjatë kohës. Nëntë mijë vjet më parë, Çatalhöyük udhëhoqi botën me 1.000 njerëz. Sot, Tokio ka 38 milionë, transmeton lajmi.net. Vazhdoni të lexoni për të parë qytetet më të mëdha në histori. (Shënim: Ky artikull përditëson një listë të vjetër bazuar në burime të tjera.)

 

Çatalhöyük 1,000 njerëz

Tell Brak 4,000 njerëz

Uruk 40,000 njerëz

Memphis 35,000 njerëz

Babylon 60,000 njerëz

Thebes 75,000 njerëz

Nimrud 75,000 njerëz

Nineveh 100,000 njerëz

Alexandria 150,000 njerëz

Roma 400,000 njerëz

Constantinople 450,000 njerëz

Chang’an 600,000 njerëz

KaifengHangzhou 1M njerëz

Hangzhou 1M njerëz

Nanjing 500,000 njerëz

Beijing 600,000 njerëz

London 1.9 million njerëz

New York 7.8 million njerëz

Tokyo 15 million njerëz.