7 hobi që ju ndihmojnë të bëheni më të zgjuar

7 hobi që ju ndihmojnë të bëheni më të zgjuar

65
0

Njerëzit e zgjuar dhe inteligjentë marrin avantazhe shtesë kudo që shkojnë. Është një fakt i pamohueshëm se në botën e korporatave, punonjësit më të zgjuar rekrutohen për poste drejtuese dhe poste me pagesë të lartë.

Të gjithë ne përpiqemi të bëhemi më të zgjuar dhe më inteligjentë për të korrur përfitime më të mëdha në punë, marrëdhënie dhe jetën shoqërore. Por si ta bëni atë?

Nuk është një punë e madhe. Gjithçka që ju nevojitet është të kultivoni disa hobi që mund të rrisin fuqinë tuaj të trurit. Angazhimi në hobi të tillë do t’ju ndihmojë të arrini potencialin tuaj të plotë. Angazhimi në hobi të reja kërkon që ju të mësoni aftësi të reja që bëjnë presion shtesë në trurin tuaj për të punuar më shpejt dhe më mirë.

Më poshtë janë shtatë hobi që ju bëjnë më të zgjuar sipas shkencës

 

Luaj një instrument muzikor.

Lexo sikur mos të ketë të nesërme

Meditoni çdo ditë.

Vëreni trurin në punë për t’u bërë më i zgjuar

Jini fizikisht aktiv.

Mësoni një gjuhë të huaj.

Testoni mësimin tuaj kumulativ.

Burimi: Revista Psikologjia