50% të burrave që tradhtojnë janë të martuar; Psikologët tregojnë përse ata...

50% të burrave që tradhtojnë janë të martuar; Psikologët tregojnë përse ata nuk i ndajnë gratë

525
0

 

 

Një studim zbuloi se 2.2% e të martuarve raportuan se kishin pasur më shumë se një partner gjatë një viti. Në përgjithësi, sipas studiuesve, midis 15-25% të burrave të martuar kanë lidhje te fshehta dhe burrat kanë më shumë mundësi të mashtrojnë sesa gratë. Por pavarësisht tradhtive ato qëndrojnë në shtëpi tek gratë e tyre dhe për këtë ka disa arsye:

 

 

-Sipas tij shtëpia vazhdon të jetë vendi më i bukur: Ai ju njeh prej shumë e shumë kohësh , ju gatuani për të dhe kujdeseni për fëmijët. Ai është i kënaqur me jetën e tij dhe është në kërkim të një gruaje tjetër sepse dëshiron të provojë diçka të re, jo domosdoshmërish sepse dëshiron të ndryshojë jetën e tij.

 

 

-Ai mund të jetë duke kërkuar thjesht një pushim: Një CEO i një programi takimesh për personat e martuar që janë në kërkim të aventurave tha në një intervistë se ka shumë nga këto lloje të rasteve kur kanë një marrëdhënie të mirë me gruan por kërkojnë dhe diçka tjetër.  Ata janë pjesë e një grupi të mirë familjar, të dy kanë detyra, por tradhtarët nuk po kërkojnë ndarje në këtë rast. Ekziston një dashuri e madhe mes partnerëve, por të kesh një lidhje është vetëm një kohë për t’u çlodhur dhe për t’u ndjerë ndryshe.

 

 

Ka një histori interesante për një burrë që tradhtoi gruan e tij. Gruaja pasi mendoi për të gjitha mundësitë nuk kuptonte pse ai tradhtonte por kthehej sërish tek familja e tij  dhe filloi të pyeste pse. Ai nuk dukej sikur donte të linte familjen e tij. Përgjigja ishte e thjeshtë. Ai nuk e bëri këtë sepse kishte diçka të gabuar me të ose sepse ajo ishte një grua e tmerrshme. Ai e bëri atë sepse kishte diçka të gabuar me të.

 

 

-Disa burra mendojnë se nëse ka një grua të re, diçka do të ndryshojë dhe ata do të bëhen të lumtur, por nuk do të ndodhë. Ata i duan gratë e tyre, por prapëseprapë, ata mund të përjetojnë disa probleme psikologjike.

 

 

 

– Fjala “divorc” ngjall miliona emocione dhe ndjenja të këqija. Kjo fjalë përfshin të merresh me avokatë, të luftosh, të ndash pronën dhe të negociosh për menaxhimin e kohës për fëmijët. Disa burra mund të preferojnë të lënë gjithçka siç është ashtu, kështu që ata nuk duhet të kalojnë nëpër lot, zemërim dhe bërtitje që vjen me këtë përvojë. Edhe nëse nuk ka më marrëdhënie të shëndetshme, është thjesht më e lehtë të gjesh një dashnore.