5 shenjat paralajmëruese që tregojnë se jeni të prekur nga sëmundja e...

5 shenjat paralajmëruese që tregojnë se jeni të prekur nga sëmundja e diabetit

64
0

Diabeti është bërë gjithnjë e më i zakonshëm në kohët tona moderne. Dieta jonë ka ndryshuar në mënyrë drastike gjatë njëqind viteve të fundit, dhe ajo mund të lidhet drejtpërdrejt me Diabetin e Tipit 2. Diabeti është një sëmundje që ndikon në mënyrën se si një person përdor dhe ruan insulinën. Lloji 1 i Diabetit zakonisht fillon që në lindje dhe nuk mund të kontrollohet vetëm përmes dietës. Njerëzit me këtë lloj të sëmundjes kanë pankreas plotësisht të dëmtuar; ai nuk prodhon fare insulinë. Këta njerëz mbështeten në injeksionin e insulinës ose përdorimin e një pompë të insulinës për nevojat e tyre të insulinës.

Lloji i 2-të i Diabetit zakonisht fillon më vonë në jetë dhe quhet diabeti të rriturve, por kohët e fundit kishte një ndryshim të emrit pasi shumë njerëz të rinj kanë filluar të kenë këtë sëmundjen. Njerëzit që kanë diabet të tipit 2 nuk prodhojnë insulinë adekuate, ose trupat e tyre nuk dinë se si ta përdorin siç duhet insulinën që krijon. Nëse vëreni ndonjë prej shenjave më poshtë ju mund të shkoni te një mjek pasi mund të jeni në fillimet e diabetit:

-Njerëzit me diabet shpesh vënë re se ata janë shumë të etur dhe kanë nevojë të urinojnë shumë. Kjo është për shkak se ka një sheqer të tepërt në trupin e tyre. Veshkat tuaja do të tërheqin lëngun nga indet tuaja të tjera për të ndihmuar në thithjen e sheqerit të tepërt. Kjo do t’ju bëjë më të etur, për të ndihmuar veshkat tuaja me këtë proces.

– Njerëzit me diabet kanë sheqerin në gjak shumë të lartë. Kjo mund të shkaktojë shikom të turbullt Zakonisht episodet e shikimit të turbullt zgjasin vetëm për aq kohë sa sheqernat e gjakut të personit mbeten të larta. Sapo nivelet e sheqerit të tyre të gjakut kontrollohen, shikim i turbullt largohet.

– Dhimbja e kokës mund të jetë një shenjë se ju keni probleme me sheqerin në gjak. Njerëzit me diabet do të kenë dhimbje koke kur sheqernat e tyre të gjakut janë ose shumë të larta ose shumë të ulëta.

– Nëse vëreni se ndiheni shumë të lodhur, mund të jetë një shenjë se keni probleme me mbajtjen e stabilitetit të sheqerit në gjak. Si pasojë konsumoni shumë sheqerna dhe ëmbëlsira.

-Luhatja e humorit: është shumë e varur nga nivelet e sheqerit në gjak. Kur ne përjetojmë një rënie të sheqernave në gjak ne mund të bëhemi shumë të mërzitur ose të zemëruar. Kur njerëzit shpesh përjetojnë humor të paqëndrueshëm kjo mund të çojë në depresion dhe ankth.

loading...