20 shprehje frymëzuese nga Nënë Tereza

20 shprehje frymëzuese nga Nënë Tereza

380
0

“Të duash do të thotë të bësh gjëra të vogla me dashuri të madhe.”

“Mos i prisni kryetarët. Bëjini gjërat vetë, njëri për tjetrin.”

“Fjalët e mira mund të jenë të shkurtra dhe të lehta për t’u thënë, por jehona e tyre është vërtetë pa fund.”

 

“Vuajtja është dhuratë e madhe e Zotit.”

 

“Duhet të flasim më pak. Një vend për t’u lutur nuk është vend për thashetheme.”

 

“Unë nuk lutem për sukses. Kërkoj plotësinë e fesë.”

 

“Nëse i gjykoni njerëzit, nuk keni kohë t’i doni ata.”

 

“Folu butësisht njerëzve! Tregoje mirësinë në fytyrë, në sy, në buzëqeshjen tënde, në ngrohtësinë e buzëqeshjes tënde, gjithnjë të kesh buzëqeshje gazmore! Jep jo vetëm kujdesin, por edhe zemrën!”

 

“Ne s’mund të bëjmë dot gjëra të mëdha, vetëm gjëra të vogla me dashuri të madhe.”

 

“Nuk ka rëndësi sa shumë jemi të angazhuar të bëjmë, por sa shumë dashuri vendosim në të.”

 

“Po prisja të isha e lirë, por Zoti ka planet e Tij.”

 

“Çfarë mund të bësh për të promovuar paqen në botë? Shko në shtëpi dhe duaje familjen.”

 

“Ne nuk kemi nevojë për armë dhe bomba që të sjellim paqe në botë. Kemi nevojë për dashuri dhe dhembshuri.”

 

“Disa njerëz vijnë në jetë si bekim. Disa të tjerë vijnë si mësim.”

 

“Nëse jeni të dekurajuar, kjo është një shenjë e krenarisë, sepse kjo tregon se keni besim në fuqitë tuaja.”

 

“Gjithmonë kur takohemi me njëri-tjetrin le të buzëqeshim, buzëqeshja është fillimi i çdo dashurie.”

 

“Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”

 

“Në qoftë se ne të vërtetë duam të na duan, duhet të mësojmë se si të falim.”

 

“Dashuria fillon duke u kujdesur për më të afërmit.”

 

“Varfëria më e tmerrshme është vetmia dhe ndjenja e të qenit pa dashuri”