2 litra ujë dhe sa më shumë fruta- Kjo është këshilla...

2 litra ujë dhe sa më shumë fruta- Kjo është këshilla për verën

392
0

Ne kërkojmë ujë për çdo funksion të trupit, që nga largimi i toksinave. Por sa ujë në ditë duhet të pimë për të ndihmuar organizimin tonë të funksionojë si duhet, dhe si mund ta kuptojmë kur jemi të dehidratuar?

Më shumë se 2/3 e trupit të njeriut përbëhet nga uji.

Ne duam ujë për çdo funksion të trupit tonë. Por të dish se sa ujë duhet të pish është një tjetër sfidë, veçanërisht kur është vapë apo bëni ushtrime më shumë se zakonisht.

Nëse pini pak ujë mund të vuani nga probleme serioze të shëndetit.

Në rrethana normale, sasia e ujit në trup kontrollohet nga etja dhe produkti urinar.

Jeni të etur, pini ujë, shkoni në tualet, dhe cikli i ujit përsëritet sërish.

Ekspertët rekomandojnë të konsumoni më shumë ujë se zakonisht dhe mos prisni deri kur të keni etje.

Sipas tyre, pini 2 litra ujë̈ në ditë dhe hani sa më shumë fruta.

Ekspertët rekomandojmë që të pini ujë ngapak dhe shpesh, sepse kjo është mënyra më e mirë për të qëndruar të hidratuar.