15 ushqimet më të sigurta për sa i përket përdorimit të kimikateve

15 ushqimet më të sigurta për sa i përket përdorimit të kimikateve

373
0

Një mënyrë për të kujtuar ndryshimin mes fjalëve ‘toksike’ dhe ‘e sigurt’:

 

Ushqimet e sigurta kanë lëkurë të trashë e cila zakonisht nuk hahet; për shembull asparagët dhe kërpudhat zhvillohen aq shpejt sa insektet nuk kanë kohë t’i sulmojnë. Patatet e ëmbla kanë vetinë unike të mbrojtjes nga insektet. Lista e rrezikshme mund të përgjithësohet tek ushqimet me sipërfaqe të madhe siç janë gjethet apo lëkura të cilat i hamë.

 

A është organikja gjithmonë e sigurt?

 

Njerëzit shpesh futen në kaos rreth produkteve organike që gjenden në dyqanet e fruta-perimeve të cilat jo gjithmonë janë të verifikueshëm. Sipas fermerëve, këto janë 15 ushqimet më të sigurta për t’u blerë sepse janë më pak të kontaminuara nga kimikatet:

 

 1. Misri i ëmbël

 

 1. Qepët

 

 1. Ananasi

 

 1. Avokadoja

 

 1. Lakra

 

 

 1. Bizelet

 

 1. Papajat

 

 1. Mango

 

 1. Asparagët

 

 1. Patëllxhanët

 

 1. Kivi

 

 1. Grejpfrut

 

 1. Pjepri Cantelope

 

 1. Patatet e ëmbla

 

 1. Kërpudhat