11 fakte të çmendura rreth ushqimit!

11 fakte të çmendura rreth ushqimit!

534
0

Ushqimi përveçse është primar për nevojat tona fizike, por ushqimet japin efektet e tyre në komunikim, lehtësim të stresit dhe humorin e mirë. Në vende të ndryshme ka tradita të ndryshme të ushqimit, ashtu si italianët që kanë makaronat dhe i konsiderojnë trashëgimi kombëtare. Gjithashtu çdo ushqim ka sekretet e veta në mënyrat se si duhen gatuar për të pasur shije të përsosur.

 

Mollët ngjajnë me trëndafilat

U habitët nga kjo që lexuat, por në fakt janë shumë fruta që ngjasojnë me trëndafilatMolla, dardha, kumbulla, manaferrat madje dhe bajamet janë të gjitha të lidhura me trëndafila.

 

Është një pije që zëvendsëson ushqimet

 

Prodhuesi Soylent donte të krijonte një pije që mund të zëvendësonte ushqimet. Një shishe e tillë e pasuron trupin tuaj me 20% të proteinave, vitaminave dhe mikroelementeve të nevojshme. Krijuesit e Soylent-it janë të sigurt se produkti i tyre është e ardhmja e të ushqyerit. Duket vërtet e çuditshme.

 

Dashuria për kafe mund të jetë e trashëguar

 

 

Shkencëtarët e Harvardit kanë identifikuar 6 lloje të gjeneve që janë përgjegjës për përthithjen e kafeinës dhe kanë gjetur se pse kafeja ka një ndikim të ndryshëm mbi disa njerëz. Gjithçka ka të bëjë me gjenetikën. Kjo është arsyeja pse vetëm një gllënjkë kafe mund të nxisë energjinë e një personi. Ka persona që duan dy tre ekspres për tët ardhur në vete.

 

Patatja e zier është më e shëndetshme kur shërbehet e ftohtë

 

 

 

edhe pse ushqimet na pëlqen ti shijojmë kur janë valë të nxehta, ato janë më të shëndetshme ti konsumojmë pasi janë ftohur.

 

Patatja konsiderohet të jetë një ushqim jo i shëndetshëm për shkak të indeksit të saj të lartë glikemik (GI), shpejtësisë së përthithjes së karbohidrateve dhe faktit që ngre nivelin e sheqerit në gjak. Rezulton se është e lehtë për të zvogëluar ndikimin e indeksit glycemic të një patate  ju duhet të hani atë të ftohtë.

 

Një kalli misër ka afërsisht 1000 kokrra.

 

 

 

Pothuajse 1/4 e produkteve dhe artikujve përmbajnë misër, nga ushqimi i kafshëve deri te fishekzjarret. Besojeni është shumë e vërtet.

 

Fistikë mund të digjen

 

 

 

Kjo ndodh për shkak të nivelit të lartë të yndyrave dhe mungesës së ujit në to. Për më tepër, këto arrë konsumojnë oksigjen dhe prodhojnë dioksid karboni që gjithashtu mund të çojë në djegie. Kjo është arsyeja pse arra fëstëk duhet të transportohen në kushte shumë të kujdesshme.

 

Gjethet e rave duhen ngrënë me kujdes

 

 

 

 

Ravira është një perim me të vërtetë e shëndetshme. Ajo përmban carbs, vitamina (C, PP dhe B), kalium dhe magnez. Por njerëzit duhet ti konsumojnë gjethet e saj, pasi gjethet e ravenit janë pasuruar me acid oksalik. Konsumi acid mund të shkaktojë probleme stomaku dhe veshkash.

 

Grerëzat riprodhohen brenda fiqve

 

 

 

 

Grerëzat fig, të cilat janë lule përmbysur, kërkojnë një proces të pllenimit të veçantë, dhe gërmimet luajnë një rol të rëndësishëm në të. Grerëzat Fig nuk mund të jetojnë pa fiq dhe fiqt nuk mund të jetojnë pa grerëzat. Insekte të vogla femrash hyjnë brenda frutave, mbyllin partnerin e tyre dhe vendosin vezë të fekonduara në lule.

 

Për fat të mirë, grerëzat lindin vetëm në lule meshkuj që njerëzit nuk hanë. Por insektet nuk e dinë se cilat lule duhet të pllenojnë, prandaj pothuajse çdo fik ka grerëzat e vdekura brenda.

 

 

 

Salcat e salads dhe sunscreens kanë diçka të përbashkët

 

 

 

Dioksid titaniumi që është në përbërjen e një sunscreen, përdoret gjithashtu në disa produkte ushqimore. Kryen të njëjtin funksion, parandalon efektin shkatërrues të dritës dhe shërben si ruajtës.

 

 Tequila mund të përdoret për të bërë diamante

 

 

 

Po, diamante të vogla që mund të përdoren për qëllime elektronike mund të bëhen nga tequila. Tequila është bërë nga agave, bimë që janë pollinated.

 

Peshku i  konservuar përmban mërkur

 

 

 

Mërkuri në ushqimet e detit është rezultat i ndotjes së ajrit nga qeniet njerëzore. Shkencëtarët kanë vënë re se toni i konservuar përmban një nivel të lartë të merkurit. Por ju mund ta zëvendësoni tonin me një alternativë më të mirë, si salmoni i konservuar.