“Viti i Skërnderbeut”, kryetari i Vatrës Dritan Mishto takime në Detroit

“Viti i Skërnderbeut”, kryetari i Vatrës Dritan Mishto takime në Detroit

820
0

Kryetari i Federatës Panshqiptare të Amerikës Vatra z. Dritan Mishto i shoqëruar nga anëtari i Kryesisë së Vatrës z. Zef Balaj dhe Editori i Diellit, Dalip Greca, ishin të ftuar në veprimtaritë e organizuara nga Komuniteti shqiptar në Michigan, ku dega e Vatrës në Michigan ishte bashkëorganizatore. Kryetari i Vatrës, z. Dritan Mishto, u drejtoi një përshëndetje të ngrohtë pjesmarrësve të shumtë, organizatorëve të Veprimtarive kushtuar 550 vjetorit të përkujtimit të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti-Skënderbe, ligjërusve në Simpozium,- gjatë darkës madhështore që u shtrua të Dielën me 28 Janar 2018 në kishën e Shën Palit.

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and suit

Në përshëndetjen e Tij z. Mishto ndër të tjera tha:

Të dashur motra dhe vëllezër;

Kam nderin e veçantë, që në emër të Federatës Panshqiptare të Amerikës VATRA, të falenderoj secilin prej jush për punën e mrekullueshme, përkushtimin e madh që keni për të mbrojtur dhe për të rritur më tej identitetin tonë Kombëtar këtu Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra, lindi pikërisht si mësim nga mesazhet e Veprës së Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu-Bashkim i shqiptarëve, bashkim i organizatave;- vazhdoi dhe do të jetë përherë në ballë të çështjeve që shtron sot koha për të gjithë shqiptarët.

Image may contain: 3 people, wedding, crowd, suit and indoor

Nëse Heroi Ynë kombëtar, sot do të ishte gjallë, ai patjetër do t’u kërkonte shqiptarëve që t’i hidhnin sytë nga Amerika, si shpëtimtarja e Kombit të Gjergjit. Prandaj, përballë shqetësimeve që ka sot shoqëria shqiptare në Shqipëri, Kosovë, Maqedoni, e kudo ku jetojnë shqiptarët, ne duhet të ngrihemi dhe të jemi bashkë , Federata Vatra, por dhe shoqatate tjera, të jenë në këmbë, atje ku do të na kërkojë çështja dhe zhvillimet e Kombit shqiptar.

Ju falenderoj me zemër dhe ndjehem shumë prekur, nga ky organizim i shkëlqyer.

Përulem ,në emër të Federatës Panshqiptare të Amerikës Vatra, përpara secilit prej jush, që gjeni kohë t’u mësoni fëmijëve gjuhën e bukur shqipe, t’u përcillni dashurinë për traditat shqiptare, të mbani gjallë në familjet tuaja identitin shqiptar.

Faleminderit të gjithëve!

Image may contain: 2 people, people standing and suit

Kryetari i Vatrës gjatë qëndrimit në Detroit u takua dhe bisedoi me klerikët e nderuar dom Ndue Gjergji i Kishës Zoja Pajtore dhe Dom Fred Kalaj të Kishës së Shën Palit, me akademikë e studiues, që mbajtën ligjërata në Simpoziumin kushtuar Heroit Kombëtar, me Shoqatën “Kosova” kryetarin e saj Mikel Dema, me shoqatën “Malësia e Madhe”-kryetarin Tony Vulaj, me Bashkësinë Shqiptare në Kanada, me Presidentin Ramazan Kellezi dhe presidenten e Nderit dr. Ruki Kondaj etj.

Ndërsa gjatë ditës së Hënë me 29 Janar, Kryetari i Vatrës, i shoqëruar nga anëtari i këshillit të Vatrës z. Alfons Grishaj, drejtori i Muzeve të Shkodrës dr. Eduard Grishaj, ligjërues në Simpoziumin kushtuar 550 vjetorit të Gjergj Kastriotit Skënderbeu, anëtari i kryesisë së Vatrës Zef Balaj dhe editori i diellit Dalip Greca, u takuan me Konsullin e Nderit në Michigan z. Ekrem Bardha.