Studimi/ Meshkuj mos të zgjasë seksi më shumë se 7 minuta, ju...

Studimi/ Meshkuj mos të zgjasë seksi më shumë se 7 minuta, ju rrezikon jetën

732
0

1220795_05aefead272bc2308f1944c3acc34d5b_640x640

Koha e zgjatjes së një raporti seksual është relative, por cila është ajo ideale. Një studim amerikan i “Society for Sex Therapy and Research” i publikuar në revistën shkencore “European Urology”, ka zbuluar se koha ideale e një akti është shtatë minuta.

Studimi u bazua në një kampion prej 120 mijë personash, ku u zbulua se të bërit seks më shumë se shtatë minuta, mund të rrezikojë shëndetin e meshkujve.

Nëse akti zgjat më shumë mund të ketë probleme me prostatën, infeksione në organin seksual e dëmtime të tjera.

“Ky studim shërben për të inkurajuar meshkujt dhe femrat të kenë pritshmëri më realiste gjatë seksit”, deklaroi Eric Corty, njëri nga autorët e studimit.

Nëse për femrat kjo kohë është e paktë, studimi saktëson se minutat i referohen penetrimit dhe jo fazës paraprake të nxehjes e cila mund të jetë më e gjatë.