Studimi/ Ja çfarë ndikimi ka sperma në shëndetin mendor të grave

Studimi/ Ja çfarë ndikimi ka sperma në shëndetin mendor të grave

613
0

gra-1

Disa hulumtues sapo kanë zbuluar që seksi oral është jashtëzakonisht i mirë për shëndetin e grave dhe i bën ato më të lumtura.
Një sërë kimikalesh që gjenden në spermë e përmirësojnë gjendjen mendore të grave, tregojnë shkencëtarët.

Hulumtimi ka treguar se sperma përmban kimikale që e ngritin disponimin, përmirësojnë gjumin dhe i përmban së paku tre antidepresues.

Veç kësaj, hulumtuesit kanë pohuar se gratë që kryejnë seks të pambrojtur në baza ditore, janë më pak të depresuara dhe performojnë më mirë në teste të aftësive njohëse.

Sperma përmban kimikale si kortizoli, estoni, oksitoksina etj., e krejt këto ndihmojnë në ngritjen e disponimit, përmirësimin e gjendjes mendore etj.

Por, kjo nuk është e gjitha! Sperma përmban edhe tirotropin, që është antidepresues tjetër, metatoninë, që e përmirëson gjumin dhe serotinën, që është antidepresuesi më i njohur nga të gjithë. /Telegrafi/