Pa kimioterapi, shkencëtarët shkatërrojnë kancerin për 11 ditë

Pa kimioterapi, shkencëtarët shkatërrojnë kancerin për 11 ditë

700
0

untitled-8-600x318

Secila ditë ku një studim tregon potencial për gjetjen e ilaçit kundër kancerit është ditë e mirë, dhe shkencëtarët në Evropë sapo mund të kenë zbuluar shërimin e kancerit në gji, kanceri më i zakonshëm tek gratë, ku një në 8 gra amerikane preken nga kjo sëmundje gjatë jetës së tyre.

Hulumtimet janë prezantuar nga profesori Nigel Bundred në Amsterdam dhe është zbuluar se kanë testuar efektivitetin e ilaçeve të njohura si Herceptin (trastuzmab) dhe Lapatinib, transmeton Telegrafi.

Këto ilaçe përdoren për trajtimin e kancerit të gjirit, por kjo është hera e parë ku ato janë kombinuar së bashku dhe janë përdorur para kirurgjisë dhe kimioterapisë.

Shkencëtarët kanë zbuluar se janë të aftë t’i eliminojnë disa lloje të kancerit të gjirit për vetëm 11 ditë. Ata kishin pasur synim t’i përdorin ilaçet në fjalë për të luftuar proteinën e quajtur HER2, e cila ndikon në rritjen dhe divizionin e qelizave të kancerit.

Ndër gjërat më të mira të këtij tretmani është fakti se e eliminon nevojën për kimioterapi dhe ndërhyrje kirurgjike. Edhe efektet e përkohshme anësore si rënia e flokëve, vjelljet dhe lodhja shmangen, duke e bërë këtë trajtim të ketë më pak ndikim në trup.

Rezultatet e studimit kanë qenë me të vërtetë pozitive dhe ky është hap i madh drejt luftimit të njërës nga sëmundjet më vdekjeprurëse në botë.