Nafta pëson sërish rënie

Nafta pëson sërish rënie

689
0

great-oil-swindle-peak-oil-world-energy-outlook

Kontratat e të ardhmes së naftës bruto iu rikthyen rënies, pas një periudhe të shkurtër kur shënuan rritje, duke zgjeruar tkurrjen përgjatë natës.

Të dhënat treguan rezerva record të benzinës dhe produkteve të tjera të naftës të SHBA-ve, ndërkohë që eksportet e naftës bruto të Irakut po rriten duke shuar shqetësimet për ofertën.

Nafta referencë europiane bruto Brent ra me 0.3 përqind në $46.07 për fuçi, pasi kishte rrëshqitur rreth 2 % të enjten. Nafta po shkon drejt një tkurrjeje javore prej 3.3%.

Nafta referencë amerikanë ra 0.6% në $44.49 për fuç, duke shkuar drejt rënies javore prej 3.2%./MONITOR

Shperndaje