MOS I INJORONI/ Këto janë shenjat e autizmit te bebet muaj pas...

MOS I INJORONI/ Këto janë shenjat e autizmit te bebet muaj pas muaji

471
0

Shenjat e autizmit që nuk duhen injoruar.

NË MOSHËN 3 MUAJSH

Nuk reagon ndaj zhurmave të larta

Nuk ndjek me sy objektet që lëvizin

Nuk kap dhe mban objekte

Nuk iu buzëqesh njerëzve

Nuk belbëzon

Nuk iu kushton vëmendje fytyrave të reja

NË MOSHËN 7 MUAJSH

Nuk e kthen kokën nga vjen zeri

Nuk shfaq afeksion (dashuri)

Nuk qesh apo nuk bën tinguj ekzaltues

Nuk zgjatet për të kapur objektet

Nuk buzëqesh me veten

Nuk mundohet të tërheqë vëmendje nëpërmjet veprimeve të saj

Nuk tregon interes në lojëra si për shembull hapa-dollapa

NËMOSHËN 12 MUAJSH

Nuk ecën këmba-dorazi

Nuk thotë fjale njëshe

Nuk përdor gjestet si për shembull të bëjë mirupafshim apo të tunde kokën

Nuk tregon me gisht objekte apo figura

Nuk qëndron në këmbë as me mbështetje

NË MOSHEN 24 MUAJSH

Nuk ecën

Nuk thote më shumë se 15 fjalë

Nuk përdor fjali dy fjalëshe

Nuk di funksionet e objekteve shtëpiake si telefoni, luga, piruni

Nuk imiton veprimet apo fjalët e të tjerëve

Nuk shtyn lodrat me rrota

Nuk ndjek komanda të thjeshta

 

Pergatiti: Autizmi Albania