Mënyra si i shpenzoni paratë thotë shumë për personalitetin tuaj

Mënyra si i shpenzoni paratë thotë shumë për personalitetin tuaj

542
0

Sipas një studimi, mënyra se si shpenzoni paratë tuaja përcakton personalitetin tuaj. A jeni kurioz të dini disa tipare të personalitetit tuaj? Tani dihet që është e mundur të blini dhe shisni lloje të ndryshme të produkteve në internet përmes kanaleve të ndryshme të pagesave.

Përdorimi i teknologjisë do të thotë që lëvizjet tona bankare gjenerojnë informacione që janë studiuar nga disa ekspertë, të cilët kanë zbuluar se kjo do të përcaktojë personalitetin e konsumatorëve bazuar në zgjedhjet e tyre.

Prandaj ishte e mundur të merrej një mostër e konsumatorëve në internet për të realizuar një studim për të kuptuar nëse blerjet mund të ishin në njëfarë mënyre një burim i përcaktimit të personalitetit.

E gjithë kjo diktohet nga fakti që kur blejmë në internet kemi preferenca, duke kërkuar të kërkojmë produktet tona të preferuara në kategoritë që tregojnë atë që na pëlqen.

Studiuesit kanë zbuluar se njerëzit më të hapur dhe të lirë kanë tendencë të shpenzojnë paratë e tyre kryesisht për fluturime dhe udhëtime, ndërsa njerëzit më të shoqërueshëm i përdorin paratë e tyre për ushqim ose pije.

Nga ana tjetër, subjektet më të ndjeshme ka më shumë të ngjarë të bëjnë dhurime për bamirësi, ndërsa më të përgjegjshmit bëjnë investime.

Njerëzit materialistë vazhdojnë të blejnë më shumë mallra luksoze si bizhuteri ose sende të çmuara.

Studimi u krye pavarësisht nga mosha, të ardhurat ose gjinia e blerësve duke e bërë atë sa më homogjen të jetë e mundur. Faktori i vetëm që ndryshoi informacionin në studim ishin njerëzit që jetuan në zona të pafavorshme dhe të varfëra, pasi ata nuk kishin burime të disponueshme dhe nuk mund të kishin lirinë në treg.

Ky studim është përdorur kryesisht për të kuptuar se çfarë kërkon konsumatori, duke kaluar analiza specifike në cilat produkte të përqëndrohet, duke krijuar një strategji të vërtetë të marketingut.