I merr shkëndijat dhe i hedh në fusha të thata: Ekspertët tregojnë...

I merr shkëndijat dhe i hedh në fusha të thata: Ekspertët tregojnë si po e përhap zjarrin një zog në Australi

445
0

Zona të ndryshme në Australi janë duke u ballafaquar me një situatë të rëndë të zjarreve. Por çfarë bën përshtypje është një fakt interesant. Bëhet fjalë për një lloj të zogjve të cilët thuhet se po e përkeqësojnë edhe më shumë situatën.

 

Sipas mediave të huaja, bëhet fjalë për një lloj zogjve, sjellja e të cilëve ka çuar në pseudonimet ‘zjarrvënës’ pasi shihen duke përhapur zjarre duke kapur shkopinj flakërues dhe duke i hedhur në fusha të thata.

 

Deri në vitin 2018 mendohej se ata thjesht po përhapnin zjarr rastësisht, sipas National Geographic.