10 ndryshimet mes të pasurve dhe të varfërve

10 ndryshimet mes të pasurve dhe të varfërve

444
0
For richer, for poorer, life direction signpost
For richer, for poorer, life direction signpost

Më poshtë do të gjeni 10 ndryshimet mes njerëzve të pasur dhe të varfër:

Nuk eshte gabim kur njeriu lind i varfer, por eshte gabim kur vdes i tille. Se paku keshtu mendon njeriu me i pasur ne bote per vite te tera, Bill Gates. Pra, sipas Gates, nuk eshte faji juaj nese lindni te varfer – por, eshte faji juaj nese vdisni te tille.
Biznesmeni Daniel Ally e dinte fare mire se dikur, ai do te behej njeri i pasur. Keshtu, ne moshen 24 vjeçare ai kishte fituar milionin e pare te dollareve.
Ally thote ta kete provuar skamjen dhe pasurine gjate jetes se tij – ndersa nga skamja kishte dale atehere kur e kishte ndryshuar menyren e te menduarit. Ai thjeshte e kishte bindur veten se mund te behej i pasur – duke menduar dhe vepruar si te pasurit.
Por ku qendron sekreti apo dallimi ne mes te te pasurve dhe te varferve. Sipas vleresimeve te Allyt, te cilat i percjelle BI, keto jane 10 dallimet kryesore mes tyre

1a. Njerezit e varfer jane skeptike
1b. Njerezit e pasur jane besues
2a. Njerezit e varfer gjejne mangesite
2b. Njerezit e pasur gjejne suksesin
3a. Njerezit e varfer supozojne
3b. Njerezit e pasur pyesin
4a. Njerezit e varfer thone “ata”
4b. Njerezit e varfer thone “ne”
5a. Njerezt e varfer kerkojne menyren me te lire
5b. Njerezit e pasur kerkojne menyren me te mire
6a. Njerezit e varfer mendojne se parate jane me te rendesishme se koha
6b. Njerezit e pasur e dine se koha eshte me e rendesishme se parate
7a. Njerezit e varfer garojne
7b. Njerezit e pasur krijojne
8a. Njerezit e varfer ankohen, kundershtojne dhe kritikojne
8b. Njerezit e pasur lavderojne te tjeret dhe kenaqen me te mirat qe kane
9a. Njerezit e varfer kerkojne keshilla nga amatoret
9b. Njerezit e pasur kerkojne keshilla nga ekspertet
10a. Njerezit e varfer kane televizor te madh
10b. Njerezit e pasur kane biblioteke te madhe